Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Žena predávala lieky neznámeho pôvodu. Hrozí jej 5 -12 ročný trest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru zadržali podozrivú ženu 1. februára v Trenčíne.

Bratislava 13. februára (TASR) – Bratislavčanke, ktorá predávala prostredníctvom internetu lieky neznámeho pôvodu, medzi nimi napríklad aj lieky na vyvolanie potratov, hrozí v prípade dokázania viny päť až 12-ročný trest odňatia slobody. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru zadržali podozrivú ženu 1. februára v Trenčíne. Lieky ponúkala prostredníctvom webovej stránky www.ru-486.eu.

Na stránku ponúkajúcu rôzne lieky napriek tomu, že nejde o internetovú lekáreň, upozornil Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) ešte 24. januára. Podľa hovorkyne ŠÚKL Alice Štrbavej zaevidoval na ňu viacero podnetov. Stránka ponúka aj lieky viazané výlučne na lekársky predpis a lieky, ktoré nie sú registrované v SR. "Lieky sú neznámeho pôvodu a nespĺňajú požiadavky zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach. ŠÚKL tak nemôže zaručiť ich kvalitu, účinnosť a bezpečnosť," uviedla Štrbavá. Webstránka nie je podľa jej slov legálnou online lekárňou, ktorá by bola registrovaná ako verejná lekáreň prevádzkujúca internetový výdaj.