Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Alkohol za volantom: Opitému vodičovi namerali v dychu 2,75 promile

Vodiča zastavila a kontrolovala policajná hliadka z Prievidze v sobotu v noci. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili v cele policajného zaistenia.

Prievidza 4. marca (TASR) - Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 34-ročného muža. Vodič Audi A4 jazdil v sobotu (2. 3.) v Prievidzi pod vplyvom alkoholu, v dychu mu pri opakovanej skúške namerali 2,75 promile. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Vodiča zastavila a kontrolovala policajná hliadka z Prievidze v sobotu v noci. "Na výzvu policajta sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania 1,24 mg/l, čo predstavuje 2,58 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach mala stúpajúcu hodnotu 1,32 mg/l, čo predstavuje 2,75 promile alkoholu," uviedla polícia.

Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili v cele policajného zaistenia. Mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, o jeho treste rozhodne súd.

Polícia v tejto súvislosti opätovne apeluje na vodičov, aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. "Buďte na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední," vyzvala.