Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

PODPAĽAČ AÚT: Úradoval v Bánovciach nad Bebravou, polícia po ňom pátra

Snímka z miesta činu. Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Podpálil osobné auto Audi Q5.

Bánovce nad Bebravou 1. marca (TASR) - Doposiaľ neznámy páchateľ úmyselne podpálil vo štvrtok (29. 2.) v Bánovciach nad Bebravou osobné auto Audi Q5. Polícia okolnosti incidentu vyšetruje, začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci. Po páchateľovi pátra. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

"Neznámy páchateľ z pozemku areálu zimného štadióna v Bánovciach nad Bebravou prehodil cez betónový plot neznámu plastovú fľašu s obsahom presne nezistenej horľavej látky, ktorá zasiahla prednú časť vozidla zaparkovaného na súkromnom pozemku rodinného domu," uviedli policajti.

Následne páchateľ podľa nich prehodil cez plot ešte jednu, už zápalnú fľašu. Tá priamo zasiahla vozidlo, na ktorom začala horieť jeho predná časť. Požiar uhasili príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Bánovce nad Bebravou. "Pri požiari vznikla majiteľovi škoda približne 15.000 eur. K zraneniu osôb, našťastie, nedošlo," doplnila polícia.

Poverený príslušník Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou na mieste vykonal prvotné neodkladné zaisťovacie úkony a vo veci začal trestné stíhanie. Polícia po páchateľovi a svedkoch skutku intenzívne pátra. "V prípade, ak máte akékoľvek informácie k páchateľovi tohto skutku, prípadne o jeho svedkoch, oznámte nám to na známom čísle 158 alebo formou súkromnej správy na Facebooku Polícia SR - Trenčiansky kraj," vyzvali verejnosť policajti.