Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Po policajnej streľbe na unikajúce auto zomrel mladík

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Unikajúci vodič nereagoval na varovné výstrely do vzduchu, preto bol použitý varovný výstrel smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla.

Nová Baňa 18. júna (TASR) - Sedemnásťročný mladík zomrel v noci nadnes po streľbe policajtov na unikajúce auto neďaleko Novej Bane. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka na služobnom aute dávala na križovatke prednosť po hlavnej ceste idúcim vozidlám. Spozorovala pri tom auto, ktoré viedol 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce. Ten bol polícii známy, keďže už predtým šoféroval motorové vozidlo v čase, kedy mal uložený zákaz na jeho vedenie.

Policajná hliadka preto chcela vodiča zastaviť a skontrolovať a tak sa vybrala za autom, v smere na obec Orovnica. "V čase, keď sa nachádzali niekoľko metrov za úrovňou križovatky, hliadka zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré vodič reagoval značným zrýchlením a následne aj riskantným manévrom, keď predbehol vozidlo idúce pred ním, čím ohrozil aj ďalšie vozidlo jazdiace v protismere a ďalej sa snažil hliadke uniknúť," priblížila udalosť Kováčiková.

Ako pokračovala, hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Keďže vodič nereagoval, bol použitý varovný výstrel smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla. Následne neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare auto pravdepodobne následkom vysokej rýchlosti za železničným priecestím havarovalo.

Na mieste sa zistilo, že vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, a to 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča, dvaja spolujazdci sediaci na zadných sedadlách, pričom jeden z nich, 17-ročný Tomáš utrpel zranenie.

"Policajná hliadka vzhľadom na závažnosť situácie privolala rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. Ten však na mieste zraneniu podľahol," konštatovala hovorkyňa.

Prípadom sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra.