Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

O sprísnení väzby pre Mariana K. sa bude rozhodovať 20. decembra

Na archívnej snímke Marián K. Foto: TASR - Jakub Kotian

O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici bude o návrhu na sprísnenie väzby pre obvineného Marian K. rozhodovať vo štvrtok 20. decembra.

"Na Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, bol dňa 12. 12. 2018 prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR podaný návrh na rozhodnutie o zmene dôvodov väzby u obvineného M. K., ako aj návrh na predĺženie lehoty väzby u obvineného M. K.," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podanie spomínaného návrhu na ŠTS v piatok pre TASR potvrdil aj prokurátor ÚŠP Ján Šanta. Návrh, ako uviedol, podal v utorok (11. 12.).

Obvinený Marian K. je vo väzbe v kauze tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Na Mariana K. a Pavla R. (Pavol R. je v súčasnosti obvinený aj s ďalšími troma osobami zo slovenského podsvetia z pokusu o vraždu svojej bývalej spoločníčky Silvie Volzovej, pozn. TASR) podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v jej účtovníctve ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako malo dôjsť k uplatneniu podvodných nárokov.

O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR. Marian K. sa aktuálne nachádza vo väzení v Banskej Bystrici. Predtým bol vo väzbe v Bratislave a Leopoldove.