Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Krimi

Nemecká polícia zatkla muža, ktorý zaútočil nožom na deti

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Muž na poludnie zaútočil na deti vo veku približne deväť a 14 rokov.

Duisburg 28. februára (TASR) – V stredu zaútočil mladý muž nožom a baterkou na dve deti v Duisburgu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka, uviedla polícia. TASR správu prebrala od agentúry DPA.

Muž na poludnie zaútočil na deti vo veku približne deväť a 14 rokov. Deťom sa podarilo utiecť do neďalekej katolíckej základnej školy. Podľa polície im pomohol učiteľ a neskôr boli odvezené do nemocnice, kde im poskytli lekársku starostlivosť.

Polícia 21-ročného muža zatkla krátko po útoku, motív jeho konania nie je bezprostredne známy. Údajne má bulharský pôvod.

Mnoho rodičov sa obáva o svoje deti už pre skorší útok nožom minulý štvrtok. Odohral sa v škole vo Wuppertale v rovnakej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Počas tohto útoku v škole bolo zranených sedem detí a ich 17-ročný spolužiak, ktorý útočil. Podľa vyšetrovateľov na spolužiakov vytiahol cez prestávku nôž a následne si sám spôsobil vážne zranenia. Jednému z učiteľov sa však podarilo presvedčiť ho, aby prestal. Podľa polície a prokuratúry 17-ročný útočník vykazuje známky psychického ochorenia.