Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Za Michalovcami sa zrazil rýchlik s autom, zázrakom všetci prežili

Na železničnom priecestí medzi Michalovcami a Krásnovcami došlo dnes ráno k zrážke osobného auta a rýchlika. Pri nehode sa zranili tri osoby. Michalovce/Krásnovce v utorok 24. januára 2017. Foto: TASR - Roman Hanc

Pri nehode utrpeli zranenie tri osoby. Dve ženy sa nachádzali už mimo vozidla, muž zostal v aute.

Michalovce/Krásnovce 24. januára (TASR) – Na železničnom priecestí medzi Michalovcami a Krásnovcami došlo dnes pred 9.00 h k zrážke osobného auta a rýchlika. "Po našom príchode sme zistili, že osobné auto sa nachádza mimo cesty, v priekope," informoval TASR veliteľ zásahu michalovských hasičov Slavomír Matta.

Od svedkov nehody dostali informáciu, že v ňom boli tri osoby, dve ženy sa nachádzali už mimo vozidla, muž zostal v aute. Za asistencie rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) mu nasadili fixačný golier a pomocou chrbticovej dosky ho opatrne vybrali z auta, následne ho zverili do opatery RZP. Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel pre TASR uviedol, že záchranári ošetrili tri zranené osoby, ktoré boli pri vedomí.



Ako TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková, železničné priecestie je zabezpečené výstražnou svetelnou a zvukovou signalizáciou bez závor, ktorá bola plne funkčná a v činnosti. Doprava v tomto úseku bola podľa jej slov úplne prerušená pre zadokumentovanie nehody do 10.25 h. Všetky vlaky prechádzajúce týmto úsekom majú meškanie.

"Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o porušenie zákona o premávke na pozemných komunikáciách zo strany vodiča osobného auta," dodala.



Podľa Pavlikovej evidujú za vlaňajšok historicky najnižší počet nehôd na železničných priecestiach za posledných 16 rokov. Tvrdí, že až 74 percent nehôd sa stáva na tých, ktoré sú zabezpečené. V prípade dnešnej zrážky osobného vozidla s vlakom v Michalovskom okrese ide o siedmu nehodu na železničnom priecestí od začiatku tohto roka.