Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

PÁTRANIE: Češky chceli prespať v Poloninách, no zablúdili

Ilustračné foto.

Pátraciu akciu sťažovalo aj to, že v danej lokalite je slabé pokrytie mobilného signálu a komunikácia cez telefón bola komplikovaná.

Zboj 16. augusta (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v utorok (15.8.) v noci dvom českým turistkám, ktoré zablúdili v Národnom parku Poloniny. Horská záchranná služba (HZS) o tom dnes informuje na svojej webovej stránke.

Ženy sa vybrali na túru z obce Topoľa v Sninskom okrese cez Ruské a odtiaľ mali v úmysle vystúpiť do Ruského sedla, kde chceli prečkať noc. "To sa im však do zotmenia nepodarilo. Zišli z turisticky značeného chodníka a zablúdili niekde v lesnom poraste, podľa ich popisu niekde pod Ruským sedlom," informuje HZS. Na pomoc im na terénnom aute odišli štyria horskí záchranári.

Miesto, kde by sa turistky mohli nachádzať, prehľadávali, no neúspešne. "Pátraciu akciu sťažovalo aj to, že v danej lokalite je slabé pokrytie mobilného signálu a komunikácia cez telefón bola komplikovaná," uvádza sa na stránke HZS s tým, že o súčinnosť boli v tejto súvislosti požiadaní aj príslušníci polície.

Keďže v opísanej lokalite sa im stratené Češky nepodarilo nájsť, pokračovali v pátraní na širšom území. V skorých ranných hodinách ich našli v oblasti pod Pľašou. Dehydrované, uzimené a vystrašené, no bez zranení ich horskí záchranári terénnym automobilom zviezli na základňu do Zboja.