Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Krimi

V Bratislave zadržali vyše pol kilogramu kokaínu z Holandska

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bratislavskí policajti zaistili vyše 600 gramov kokaínu v hodnote 42.000 až 58.000 eur.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Vyše pol kilogramu kokaínu za desaťtisíce eur zadržali tento týždeň policajti v Bratislave. V rámci utorkovej (20.10.) protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zatkli štyri osoby. Tri z nich čelia obvineniu z drogovej trestnej činnosti, jedna aj z nedovoleného ozbrojovania. Všetkých obvinených vzal dnes sudca do väzby. Kokaín sa mal na Slovensko dovážať z Holandska.

"V stredu (21.10.) vyšetrovateľ NAKA obvinil z drogovej trestnej činnosti Šerifa Š. (49), Afeta S. (58) a Muedina J. (55), ktorého zároveň obvinil aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za drogovú trestnú činnosť hrozí v prípade dokázania viny podľa Trestného zákona trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov, za nedovolené ozbrojovanie od troch do osem rokov," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Informácie o dovoze drog zo zahraničia na Slovensko získali policajti v auguste. "Malo ísť o kokaín dovážaný z Holandska, ktorý mal byť prechovávaný v Bratislave a predávaný ďalším odberateľom," priblížil Slivka. Polícia vo veci začala trestné stíhanie. Výsledkom bola uvedená protidrogová akcia, v rámci ktorej policajti zaistili vyše 600 gramov kokaínu v hodnote 42.000 až 58.000 eur. Pri domovej prehliadke jedného z obvinených sa tiež našla podomácky upravená nelegálnu zbraň spolu so strelivom.