Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Záujem o ubytovanie zvierat vrcholí cez letné dovolenky

Na snímke psy v hoteli v Budimíre 10. januára 2014. Foto: TASR/František Iván

Špeciálny hotel pre zvieratá si pred rokom a pol otvorili aj manželia Snítilovci v rodinnom dome v Budimíre pri Košiciach.

Košice 10. januára (TASR) - Počas dovoleniek či pracovných ciest majitelia zvierat potrebujú niekomu dočasne zveriť svojich domácich miláčikov. Aj na Slovensku už pritom môžu využívať viacero špeciálnych hotelov pre zvieratá.

Takéto zariadenie si pred rokom a pol otvorili aj manželia Snítilovci v rodinnom dome v Budimíre pri Košiciach. Obaja sú pritom veterinári, takže majú k zvieratám aj profesionálne blízko. "Ponúkame ubytovanie viac-menej pre zvieratká, ktoré majú ľudia v bytoch. Vieme ubytovať všetky okrem mačiek, pre ne sme ešte sekciu neotvorili. Samozrejme, základ klientely tvoria psy, ale mali sme tu napríklad aj fretku, papagáje či naposledy miniprasiatko," hovorí Zdenko Snítil.

Najväčší záujem o ubytovanie zvierat je počas letnej dovolenkovej sezóny, ale aj počas vianočných či novoročných sviatkov. Výhodou hotela na vidieku je tichšie prostredie. "Veľakrát na Silvestra donesú ľudia psíkov z mesta, keďže tu noc prežijú oveľa pokojnejšie, čo sa týka streľby, petárd a podobných vecí," vysvetlil veterinár.

V odkúpenom dome s pozemkom si Zdenko Snítil, ktorý je aj profesionálnym cvičiteľom psov, napĺňa spolu s manželkou svoj sen z vysokej školy. "Chceli sme vlastne vytvoriť taký malý rodinný podnik s komplexnými službami pre psičkárov, ale aj majiteľov iných zvierat. Máme tu výcvikovú školu pre psov, hotel pre zvieratá, šteňaciu škôlku i malú ošetrovňu," priblížil pre TASR. Ubytovacie kapacity pritom nie sú veľké. "Preferujeme, že každý ubytovaný musí mať svoj vlastný priestor, žiadne zatváranie viacerých zvierat spolu. Preto sme limitovaní a je aj niekedy problém sa k nám dostať," dodal Snítil.