Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

TSK zmodernizuje priemyslovku v Novom Meste nad Váhom

Ilustračné foto Foto: TASR Henrich Mišovič

Modernizácia bude pozostávať zo stavebných úprav a nového materiálno-technického vybavenia školy.

Trenčín 31. júla (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zmodernizuje z eurofondov Strednú priemyselnú školu na Bzinskej ulici v Novom Meste nad Váhom. Cieľom modernizácie je skvalitnenie praktického vyučovania a zvýšenie počtu študentov.

Ako informoval vedúci odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Milan Semanco, modernizácia bude pozostávať zo stavebných úprav a nového materiálno-technického vybavenia školy. „Stavebné úpravy pozostávajú z rekonštrukcie strechy nad školskými dielňami, chodieb, zvarovne a zázemia dielní, presunu výdajne náradia a zriadenia serverovne. Úpravy prinesú zlepšenie estetických, bezpečnostných, hygienických a teplotných podmienok priestorov pre praktické vyučovanie,“ priblížil Semanco.

Modernizácia vybavenia školy pozostáva z nákupu CNC sústruhu a dvoch obrábacích centier, vybavenia pôvodných sústruhov a frézok, meracieho pracoviska, zvarovne a ďalších priestorov strojárskych odborov.

Celkové predpokladané náklady na projekt sú 1,32 milióna eur, z eurofondov a štátneho rozpočtu pôjde na projekt 1,254 milióna eur, ďalších 66.000 eur investuje zo svojho rozpočtu TSK ako päťpercentné spolufinancovanie projektu.