Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Traja tínedžeri dobili dôchodcu a vykradli ho

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Poškodenému dôchodcovi spôsobili zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s predpokladanou dobou liečenia do siedmich dní a krádežou škodu za viac ako 440 eur.

Jasov 17. júla (TASR) - Trojicu tínedžerov z Jasova (okres Košice-okolie) obvinili kriminalisti zo spáchania zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. León (19), Patrik (16) a Erik (14) v stredu 15. júla v noci vošli do dvora rodinného domu, kde zbili 74-ročného majiteľa domu.

"Jeden z obvinených zaútočil na dôchodcu drevenou palicou a úderom do hlavy ho zrazil k zemi. Po páde na zem na neho následne zaútočili všetci traja, bili ho palicami a rukami po celom tele. Potom zo spálne odcudzili finančnú hotovosť 120 eur, rádiobudík a televízor a z miesta ušli," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Poškodenému dôchodcovi spôsobili zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s predpokladanou dobou liečenia do siedmich dní a krádežou škodu za viac ako 440 eur. Dvaja obvinení skončili v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie, tretí (najmladší) je podľa hovorcu trestne stíhaný na slobode. Za tento skutok hrozí obvineným trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.