Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Staronový starosta Turne nad Bodvou vidí nádej v obmene zastupiteľstva

Ilustračná snímka. Foto: TASR Miroslava Siváková

O post starostu sa pôvodne uchádzalo päť kandidátov.

Turňa nad Bodvou 11. novembra (TASR) – Atila Oravecz (Most-Híd) bude starostom obce Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie aj nasledujúce štyri roky. Rozhodli o tom obyvatelia obce v sobotňajších (10. 11.) komunálnych voľbách. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR. Ako pre TASR povedal, voliči ukázali svoju vôľu aj pri voľbe poslancov.



O post starostu sa pôvodne uchádzalo päť kandidátov. Počet sa po vzdaní sa kandidatúr znížil na troch. Oravecz obhájil svoju funkciu, keď získal 56,9 percenta odovzdaných platných hlasov. Na post poslancov kandidovalo 22 ľudí.

„Myslím si, že s novozvolenými poslancami sa bude spolupracovať lepšie ako so súčasnými, lebo Turňa nad Bodvou mohla doteraz oveľa viac napredovať,“ povedal s tým, že z deväťčlenného obecného zastupiteľstva sú siedmi poslanci noví. „Som rád, že to takto dopadlo. Do budúcna už máme plány, ktoré je potrebné realizovať vzhľadom na verejné obstarávania,“ vysvetlil, že ide napríklad o výstavbu komunitného centra, materskej školy, rekonštrukciu hasičskej zbrojnice či vybudovanie prístupu k pitnej vode.

Staronový starosta verí, že sa obecnému zastupiteľstvu podarí čím skôr schváliť aj rozpočet obce, keďže sa to v predchádzajúcich rokoch podľa neho nedarilo. „Verím, že obyvatelia pocítia zmenu, aj oni ju chceli,“ uzavrel Oravecz.

Účasť voličov dosiahla v Turni nad Bodvou 51,27 percenta. Voliť prišlo 1446 voličov.