Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Primátor Rožňavy bude poberať základný plat 2681 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Uvedená mzda je základnou, teda najnižšou možnou, ako ju určuje príslušná legislatíva na základe počtu obyvateľov mesta.

Rožňava 6. decembra (TASR) – Mesačný plat vo výške 2681 eur bude mať vo svojom prvom volebnom období primátor Rožňavy Michal Domik. Rozhodli o tom novozvolení poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom ustanovujúcom zasadnutí začiatkom decembra.

Uvedená mzda je základnou, teda najnižšou možnou, ako ju určuje príslušná legislatíva na základe počtu obyvateľov mesta. V zmysle zákona č. 253/1994 Z. z. o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov ju však MsZ môže zvýšiť v rozmedzí od 0 do 60 percent. Rožňavskí poslanci na základe návrhu poslanca Ondreja Bolačeka rozhodli o nulovom zvýšení primátorovho platu.

Zástupcovia občanov rozhodovali aj o preplatení nevyčerpanej dovolenky končiaceho primátora Pavla Burdigu v rozsahu 50 dní. "Dôvody nevyčerpanej dovolenky sú jeho pracovná vyťaženosť a realizácia konkrétnych projektov," zdôvodnila prednostka Mestského úradu Rožňava Erika Mihaliková.

Ako pre TASR konkretizoval Domik, odchádzajúci primátor dostane ako náhradu nevyčerpanej dovolenky sumu približne 5900 eur. "Prináleží mu to, odsúhlasili sme len to, čo mu zo zákona patrí. Nenazval by som to žiadnym zlatým padákom, ani poslanci k tomu nemali pripomienky," vysvetlil nový primátor.