Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pre údajnú bombu opäť evakuovali budovu súdov

Bezpečnostné opatrenia, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Neznámy mužský hlas oznámil o 7.54 h na Mestskú políciu Košice–Juh a v vzápätí na miestny úrad v mestskej časti Košice-Západ, že "na súde je bomba".

Košice 27. apríla (TASR) – Evakuáciu budovy košických súdov si dnes dopoludnia vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Neznámy mužský hlas oznámil o 7.54 h na Mestskú políciu Košice–Juh a v vzápätí na miestny úrad v mestskej časti Košice-Západ, že "na súde je bomba".

"Následne o 8.00 h bola prerušená činnosť Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov. Po evakuácii sudcov, zamestnancov a iných osôb nasledovala obhliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici, vrátane pracoviska na Tichej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala ďalej TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Priestory hlavnej budovy košických súdov boli sprístupnené sudcom a zamestnancom o 10.30 h a pre verejnosť o pol hodinu neskôr. Priestory súdu na Tichej ulici sprístupnili sudcom a zamestnancom o 11.00 h a verejnosti o 12.00 h.

"V čase šírenia poplašnej správy neznámym páchateľom bolo v priestoroch Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov približne 400 zamestnancov, sudcov a iných osôb," uviedla Gálová.

Na akcii sa zúčastnili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže, policajti so služobným psom aj hasiči. K zraneniu osôb nedošlo.

K podobným anonymným hláseniam o údajnej bombe na košickom súde došlo aj 13. apríla a 31. marca.