Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Post primátora Trebišova obhájil MAREK ČIŽMÁR

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Drozd

V Trebišove odovzdalo hlas kandidátom na primátora 7932 voličov. Volebná účasť predstavovala 44,06 percenta.

Trebišov 11. novembra (TASR) – V Trebišove obhájil post primátora Marek Čižmár, ktorý v sobotných (10. 11.) komunálnych voľbách kandidoval ako nezávislý. Získal 3941 hlasov (51,56 percenta) a predstihol tak niekdajšieho primátora Mariána Kolesára (Trebišov nahlas) s 2432 hlasmi (31,81 percenta). Vyplýva to z definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Víťaz sa poďakoval všetkým voličom za účasť. "Zvlášť ďakujem tým, ktorí mi dali svoju dôveru, rodine a blízkym za ich podporu. Je to pre mňa veľký záväzok aj ocenenie práce, ktorá bola v meste urobená počas predchádzajúcich štyroch rokov. Teším sa z veľkého úspechu nášho zoskupenia Spolu pre mesto a verím, že snaha nás všetkých sa prejaví v konštruktívnej práci mestského zastupiteľstva," uviedol Čižmár pre TASR.

Volebná účasť predstavovala 44,06 percenta. Voliči si vyberali primátora na nové funkčné obdobie spomedzi štyroch kandidátov. Ako tretia v poradí skončila riaditeľka Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína Beáta Kereštanová (nezávislá) so ziskom 1187 hlasov (15,53 percenta) a štvrtý Slavomír Illeš (KSS), za ktorého hlasovalo 83 voličov (1,08 percenta).

Trebišovčania rozhodli aj o 24 poslancoch mestského zastupiteľstva. Prevahu v ňom získali 14 nezávislí kandidáti. Hnutie Trebišov nahlas získalo päť mandátov, o deväť menej ako pred štyrmi rokmi. Po jednom kresle získali strany Jednota-ĽSS, KDH, Smer-SD, Sme rodina a SRK.