Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Príčina pádu vrtuľníka v Spišskej Novej Vsi zatiaľ nie je známa

Na letisku v Spišskej Novej Vsi došlo v sobotu 7. apríla 2018 po 13.30 h z doposiaľ nezistených príčin k pádu vrtuľníka. Dve osoby nachádzajúce sa na palube utrpeli podľa predbežnej správy ľahké zranenia. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje. Na snímke spadnutý vrtuľník na letisku. Foto: TASR - František Iván

Posádka utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia.

Spišská Nová Ves 8. apríla (TASR) - Príčina sobotňajšieho (7.4.) pádu vrtuľníka na letisku v Spišskej Novej Vsi zatiaľ nie je známa. Polícia už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová v nedeľu informovala, že dvojmiestny vrtuľník, v ktorom sa nachádzali dve osoby, spadol na parkovisko reštaurácie v bezprostrednej blízkosti detského ihriska. "Posádka utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia," doplnila.



Podľa informácií, ktoré v sobotu TASR poskytla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, išlo o 56-ročného muža a 42-ročnú ženu. Oboch previezli do spišskonovoveskej nemocnice.

Ivanová dodala, že k zraneniu iných osôb nedošlo.