Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Električky v zrekonštruovaných úsekoch Košíc zatiaľ jazdiť nemôžu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová informovala, že Dopravný podnik mesta Košice, a.s. (DPMK) už niekoľko dní vykonáva potrebné kroky k obnove električkovej dopravy.

Košice 1. októbra (TASR) – Mesto Košice pripomína, že električky budú jazdiť po zrekonštruovaných úsekoch električkovej trate až keď kolaudačné rozhodnutie nadobudne právoplatnosť. Ako TASR informovala hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová, Dopravný podnik mesta Košice, a.s. (DPMK) už niekoľko dní vykonáva potrebné kroky k obnove električkovej dopravy.

„Projekt Modernizácie električkových tratí bol ukončený v zmluvnom termíne, rovnako včas a v súlade s plánom bolo podaná žiadosť o kolaudáciu tejto stavby," pripomenula Šnajdárová s tým, že kolaudačné rozhodnutie sa stane právoplatným až po jeho doručení všetkým účastníkom kolaudačného konania.

Košický samosprávny kraj (KSK) ako príslušný špeciálny stavebný úrad pre stavby mestských dráh vydal kolaudačné rozhodnutie na ďalšiu etapu modernizácie električkových tratí v Košiciach v piatok 28. septembra. Ústne kolaudačné konanie na posledný úsek električkovej trate v rámci stavby MET prebehlo v stredu 26. septembra.

Úrad KSK sa v piatok (28.9.) vyjadril, že po úspešnom doručení kolaudačného rozhodnutia účastníkom konania už nič nebráni tomu, aby sa električky vrátili na Moldavskú a Štúrovu ulicu. Magistrát mesta vtedy uviedol, že DPMK ako správca tratí musí po kolaudačnom rozhodnutí vyhotoviť a rozmiestniť po meste nové cestovné poriadky, čo môže trvať dva až tri dni.