Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Obyvatelia Trebišova majú k dispozícii prvý vonkajší fitnes priestor

Ilustračná snímka Foto: TASR/Alexandra Moštková

Nástroje sú rozmiestnené podľa náročnosti cvičenia, prvky v priestore bývalej Serenády sú skôr určené pre ženy a stroje s precvičovaním náročnejších úkonov pre mužov sa nachádzajú v druhej časti.

Trebišov 19. októbra (TASR) - Mesto Trebišov ponúka od polovice októbra priestor exteriérovej fitnes zóny pre všetky generácie športových nadšencov. „Vďaka získanému regionálnemu príspevku vo výške 16.000 eur z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu boli nainštalované v trebišovskom parku prvky vonkajšieho fitnes cvičenia,“ uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová s tým, že nový priestor na cvičenie vybudovali na mieste bývalej Serenády v mestskom parku.

Areál je rozdelený na dve stanovištia, resp. zóny. Na mieste bývalej Serenády je osadených šesť fitnes prvkov, druhé stanovište je situované pri tzv. Mileneckej uličke, v smere od parku ku zimnému štadiónu. „Nachádzajú sa tam štyri outdoorové fitnes prvky, parková lavička, stojan na bicykle a odpadkový kôš,“ doplnila hovorkyňa s tým, že záujemcovia o vonkajšie fitnes v Trebišove si môžu vybrať z viacerých prvkov, ktoré sa dajú využiť nielen na posilňovanie svalov, ale i na relaxačné cvičenia. Nástroje sú rozmiestnené podľa náročnosti cvičenia, prvky v priestore bývalej Serenády sú skôr určené pre ženy a stroje s precvičovaním náročnejších úkonov pre mužov sa nachádzajú v druhej časti.

„Exteriérové fitnes stroje umožňujú precvičiť všetky partie tela na čerstvom vzduchu a sú vhodné pre všetky vekové kategórie, od starších detí až po seniorov. Výhodou je, že ľudia nie sú obmedzovaní otváracími hodinami a cvičia úplne zadarmo,“ upozornila Mištaničová. Od vytvorenia exteriérových fitnes zón samospráva očakáva zvýšenie návštevnosti a atraktívnosti mestského parku, najmä pre mladších a športovo založených jednotlivcov, mladé rodiny, ale i širokú verejnosť. „Rozľahlý park tak nebude slúžiť len na oddych, prechádzky a rekreáciu, ale aj na športové vyžitie a spríjemnenie voľnočasových aktivít obyvateľov,“ dodala Mištaničová s tým, že s ohľadom na bezpečnosť je potrebné, aby návštevníci dodržiavali pokyny na informačnej tabuli.