Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Novinkou košického Gurmán Festu bude indická a švédska kuchyňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Od piatka 8. do nedele 10. júna bude Košice Gurmán Fest hostiť vyše 60 vystavovateľov, ktorí podľa organizátorov potešia nielen priaznivcov vynikajúcich jedál a nápojov, ale aj letnej zábavy.

Košice 4. júna (TASR) - Mestský park v Košiciach sa už po deviaty raz premení na reštauráciu s pestrou ponukou jedál. Od piatka 8. do nedele 10. júna bude Košice Gurmán Fest hostiť vyše 60 vystavovateľov, ktorí podľa organizátorov potešia nielen priaznivcov vynikajúcich jedál a nápojov, ale aj príjemnej letnej zábavy.

"Tak, ako aj po minulé roky, Gurmán Fest obsahuje tradičné veci, či už sú to reštaurácie, vinári, ale pripravili sme si novinky. Napríklad tento rok je to aj indická a švédska reštaurácia, ktorá bude poskytovať rybacie produkty. Detská zóna bude opäť o niečo lepšia, viac interaktívna, budú tam súťaže, detské varenie a skákacie hrady. Program je zaujímavý, či už na hlavnom pódiu, alebo pódiu Hevhétia," uviedol výkonný riaditeľ organizácie Visit Košice Miloslav Klíma.

Na Hlavnom pódiu košické reštaurácie predstavia letné dezerty, prepelice z Malej Idy, jedlá k pivu, moderné slovenské recepty, recepty z kačacieho mäsa i rybu trochu inak. Šéfkuchár Tibor Samaranský ukáže, ako sa dá zo špargle vyčarovať obed s tromi chodmi, a v sobotu (9.6.) s deťmi pripraví hovädzí burger a ďalšie dobroty. Na Hlavné pódium zavíta v spomínanú sobotu (9.6.) moderátor šou Moja mama varí lepšie ako tvoja Milan Zimnýkoval „Junior“. Spoločne so šéfkuchárom Marekom Ortom predvedú, čo dokážu Šuhajíci pri panvici.

"Keďže sa prezentujeme ako tradičná reštaurácia, tak ideme aj s takými tradičnejšími jedlami trošku na modernejší spôsob. Ako polievku budeme mať tradičnú mačanku, ktorú mám od svojej svokry. Budeme tam mať kačku, bravčové rebrá, potom aj pirohy, trošku netradične plnené trhaným kuracím mäsom s bryndzovou omáčkou. Ako dezert budeme podávať tri druhy šúľancov - makové, orechové a so sladkou strúhankou," prezradil šéfkuchár košickej reštaurácie Villa Regia Ladislav Miľo.

V hudobnom programe sa predstavia Klasik Band Edo Klena & Klenoty, Števo Šanta & Ostrov i Old School Djs.

Pre majiteľov psov budú v Dog Friendly zóne pripravené ukážky terénnych záprahov, dogfrizbee, prekonávanie parkúrových prekážok, ukážky pachových prác či dogdancing. Deti sa môžu tešiť na Uja Ľuba, maskotov, maľovanie na tvár či rôzne súťaže.

Návštevníci budú tiež prostredníctvom tabletového hlasovania v stánku Visit Košice vyberať Najlepšiu reštauráciu a TOP vystavovateľa tohtoročného Gurmán Festu.

Vstupenky si bude možné zakúpiť pri bránach do Mestského parku, pri Jakabovom paláci a pri Kunsthalle. Návštevníci budú mať na výber jednodňové vstupenky alebo trojdňové permanentky.

Minulý rok podľa Klímu Gurmán Fest navštívilo takmer 15.000 ľudí.