Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

TRAGÉDIA NA TRATI: 48-ročnú ženu usmrtil vlak

Ilustračný snímok. Foto: Polícia SR

Tragické nešťastie sa stalo okolo 21.30 h na železničnej trati v Margecanoch približne 500 metrov pred stanicou.

Margecany 9. júla (TASR) - Po zrážke s vlakom prišla v nedeľu večer (8.7.) o život 48-ročná žena z Margecian. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, k vážnej udalosti došlo na železničnej trati v úseku Krompachy – Margecany v okrese Gelnica. „U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník oddelenia železničnej polície PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti udalosti sú predmetom vyšetrovania,“ spresnila.

Tragické nešťastie sa stalo okolo 21.30 h na železničnej trati v Margecanoch približne 500 metrov pred stanicou. „Naša posádka rýchlej lekárskej pomoci Krompachy bola vyslaná k žene, ktorú mal zraziť vlak, podľa informácií išlo o samovraždu. Žena utrpela devastačné poranenia nezlučiteľné so životom, lekár musel, žiaľ, skonštatovať smrť,“ uviedla pre TASR hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

Podľa Ivany Popluhárovej zo Železníc Slovenskej republiky išlo o rýchlik a doprava v úseku Krompachy - Margecany bola úplne prerušená do 23.45 h. „Zmeškaných bolo 11 vlakov s dobou celkovo 1186 minút,“ spresnila.

Na železničných tratiach zomreli minulý týždeň traja ľudia


Na železničných tratiach zomreli minulý týždeň traja ľudia. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

V prvom prípade vlak zabil na trati Zvolen osobná stanica - Sliač kúpele muža. Ten podľa Pavlikovej spáchal samovraždu. K druhej tragickej zrážke došlo v stanici Margecany, kde vlak zrazil a usmrtil ženu. Následkom tejto nehody meškalo 13 osobných vlakov.

Smrteľná nehoda sa stala i na priecestí v správe ŽSR v úseku Zemianska Olča – Veľký Meder. Osobný vlak sa tu zrazil s autom, následkom zrážky vodič auta zomrel.