Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Most cez Ružín v Košiciach pre meranie na jednu hodinu úplne uzavrú

Na archívnej snímke most cez vodnú nádrž Ružín. Foto: TASR - Milan Kapusta

Vodiči musia počítať so zdržaním bez možnosti obchádzky po lesnej účelovej komunikácii, ktorá je už uzavretá a neudržiavaná.

Košice 19. marca (TASR) - Most cez vodnú nádrž Ružín bude v utorok (20.3.) od 9.00 do 10.00 h pre meranie úplne uzavretý. Vodiči musia počítať so zdržaním bez možnosti obchádzky po lesnej účelovej komunikácii, ktorá je už uzavretá a neudržiavaná. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Na moste sa bude podľa jej slov monitorovať nosná konštrukcia. Ide o súčasť dlhodobého merania a monitorovania mostného objektu počas prevádzky, ktoré súvisí s projektom rekonštrukcie mosta.

"V rámci dlhodobého monitorovania mostného objektu II/547 – 020 Ružín už v dňoch 13. až 15. marca osadzovali na mostnej konštrukcii 16 kusov strunových tenzometrov, vrátane pamäťového dataloggera, ktorý bude minimálne dvakrát ročne vyhodnocovať meranie napätí v nosnej konštrukcii mosta. Snímače sú súčasťou dodávky rekonštrukcie mosta, ktorej zhotoviteľom bola spoločnosť Strabag. Osadenie strunových tenzometrov prebiehalo bez obmedzenia cestnej dopravy," informovala Bobriková.