Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach majú novú ulicu, obyvatelia jej vymysleli názov

Michalovce, ilustračná snímka. Foto: Facebook

Návrh Ulica pri Duši odobrili poslanci na svojom poslednom rokovaní.

Michalovce 20. septembra (TASR) – Michalovce majú novú ulicu, obyvatelia, ktorí na nej bývajú, vymysleli pre ňu názov. Návrh Ulica pri Duši odobrili poslanci na svojom poslednom rokovaní.

Novovzniknutá ulica sa nachádza v katastri mesta, v lokalite Tehelné pole. "Vybudovaná je za účelom zabezpečenia prístupu a príjazdu k novovybudovaným rodinným domom, je to slepá ulica, napojená na konci Agátovej ulice ako posledná odbočka smerom vľavo. Ulica je vo vlastníctve fyzickej osoby," uvádza sa v dôvodovej správe k materiálu.

Vlastníci pozemkov a novopostavených rodinných domov, ktorým bude slúžiť, navrhli vo svojej žiadosti jej názov Ulica pri Duši, "nakoľko vedie paralelne s upraveným pravostranným prítokom rieky Laborec s názvom Duša". Na rokovaní s jedným z vlastníkov navrhli zo strany mesta aj iné alternatívy, nakoľko sú v tejto lokalite názvy ulíc pomenované podľa remesiel. Napokon však zostal reálny pôvodný návrh občanov.

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Michalovce o určení názvu novovzniknutej ulice nadobudlo platnosť dňom schválenia v zastupiteľstve, účinnosť až 15. novembra. Označenie ulice vykoná na vlastné náklady samospráva.