Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Pri dopravnej nehode vyhasol život mladej ženy

Ilustračné foto Foto: TASR

Vodička a dve spolujazdkyne vo veku 26 a 27 rokov pri dopravnej nehode utrpeli ťažké zranenia.

Pozdišovce 20. júla (TASR) – Jeden ľudský život si vyžiadala dopravná nehody, ku ktorej došlo dnes krátko po polnoci v obci Pozdišovce v okrese Michalovce.

Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová TASR informovala, že za dosiaľ presne nezistených okolností, pravdepodobne z dôvodu neprimeranej rýchlosti jazdy, po prejazde mierne ľavotočivej zákruty s klesaním vozovky 27-ročná vodička v aute značky BMW prešla do protismeru a kolesami cez obrubník okraja cesty na chodník. „Následne vošla do priekopy, kde narazila do dopravnej značky a zadnou ľavou časťou vrazila do jednej časti dvojitého stĺpa elektrického vedenia, ktorý v spodnej časti úplne poškodila,“ pokračovala Mésarová.

Vodička a dve spolujazdkyne vo veku 26 a 27 rokov pri dopravnej nehode utrpeli ťažké zranenia, ďalšia 28-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. „Na mieste nehody bola vodička podrobená dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom. Zranené osoby boli prevezené do michalovskej nemocnice,“ doplnila ďalej hovorkyňa polície.

Na vozidle vznikla škoda vo výške asi 1000 eur. Automobil polícia zaistila na účely znaleckého skúmania. Poškodením dopravnej značky a betónového stĺpa vznikla škoda v sume 600 eur. „Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví,“ dodala Mésarová. K objektívnemu posúdeniu príčiny a vzniku dopravnej nehody na miesto prizvali znalca z odboru cestnej dopravy.