Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Pre údajnú BOMBOVÚ HROZBU prehľadávajú súdy i Slovenskú sporiteľňu

Na ilustračnej snímke evakuácia súdu v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Oznámenie, že na súde je bomba, bolo prijaté na tiesňovú linku 112 krátko pred 8.00 h. Anonym nahlásil bombu aj v nešpecifikovanej pobočke Slovenskej sporiteľne.

Košice 9. apríla (TASR) - Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali v pondelok ráno budovu súdov na Štúrovej ulici v Košiciach. "Polícia v tejto chvíli vykonáva všetky potrebné bezpečnostné opatrenia," uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Oznámenie, že na súde je bomba, bolo prijaté na tiesňovú linku 112 krátko pred 8.00 h.

Pre podobné anonymné telefonáty evakuovali sídlo košického krajského a troch okresných súdov aj 26. a 27. marca. Hrozba sa po prehľadaní objektu nepotvrdila a polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhania pre šírenie poplašnej správy. Za takýto trestný čin hrozí páchateľovi viacročný trest odňatia slobody.


Nahlásenú bombu v bratislavských pobočkách SLSP nenašli



V žiadnej z bratislavských pobočiek Slovenskej sporiteľne (SLSP) sa nenachádza bomba. Zistili to policajti, ktorí preverovali anonymné oznámenie o jej umiestnení. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková.

"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase o 11.50 h s negatívnym výsledkom," povedala Slamková.

Anonym v pondelok dopoludnia nahlásil bombu v nešpecifikovanej pobočke SLSP. TASR to potvrdila jej hovorkyňa Marta Cesnaková. Polícia podľa jej informácií prehľadáva všetky pobočky vrátane budovy ústredia.