Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Košický kraj

Autobus X2 bude premávať v Košiciach dočasne po inej trase

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas raňajšieho monitorovania dopravy sa ukázalo, že pre vozidlá parkujúce po oboch stranách vozovky boli tieto ulice pre autobusy MHD nepriechodné.

Košice 19. apríla (TASR) - Oddnes do soboty (22. 4.) bude náhradná autobusová linka X2 dočasne premávať po novej trase. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Michaela Karaffová.

"Pôvodne mala linka X2 prechádzať aj ulicami Tomášikova a Tolstého. Počas raňajšieho monitorovania dopravy sa však ukázalo, že pre vozidlá parkujúce po oboch stranách vozovky boli tieto ulice pre autobusy MHD nepriechodné," vysvetlila Karaffová.

DPMK preto po dohode so stavebníkom, spoločnosťou Eurovia, ktorá realizuje práce na modernizácii električkových tratí v Košiciach, trasu linky X2 operatívne zmenil.

"Po zastávke Poliklinika Sever na Komenského ulici stojí na zastávke Krajský úrad. Zastávka Poliklinika Sever na Tolstého ulici bola zrušená, linka pokračuje cez Hlinkovu ulicu k zastávke Tomášikova, ktorá je náhradou za túto zrušenú zastávku," uviedla Karaffová.

Táto zmena platí podľa jej slov do soboty. Situáciu budú pravidelne monitorovať a na základe výsledkov rozhodnú o definitívnom riešení.

"Všetky zmeny liniek a cestovných poriadkov MHD cestujúci nájdu na internetovej stránke DPMK v sekcii aktuality a budú pravidelne aktualizované," dodala Karaffová.