Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Polícia obvinila muža, ktorý sa vyhrážal smrťou zamestnancom UPJŠ

Na snímke budova PF UPJŠ. Foto: TASR - František Iván

Polícia vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a vzhľadom na to, že bolo zistené, že muž má mať vo svojej držbe zbraň, cestou operačného strediska bolo po tejto osobe vyhlásené pátranie.

Košice 6. apríla (TASR) - Pätdesiatročného Alexandra z Bratislavy, ktorý mal hroziť smrťou zamestnancom univerzity, obvinil košický policajný vyšetrovateľ z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

"Obvinený muž v stredu (4.4.) v čase obeda zavolal na tiesňovú linku 158 operačného strediska KR PZ v Košiciach a vyhrážal sa smrťou štyroch konkrétnych zamestnancov Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach," uviedla Ivanová.

Polícia podľa jej slov vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a vzhľadom na to, že bolo zistené, že muž má mať vo svojej držbe zbraň, cestou operačného strediska bolo po tejto osobe vyhlásené pátranie.

Podozrivý muž bol podvečer policajtmi vypátraný a umiestnený do cely policajného zaistenia. "Zaistená zbraň bola zaslaná na expertízne skúmanie. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného muža, ktorý sudca Okresného súdu Košice I akceptoval a obvineného muža vzal do väzby," doplnila Ivanová.

V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.