Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

Gelnicu naďalej povedie D. TOMAŠKO, získal 88,1 percenta hlasov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Andrej Galica

O primátorské kreslo bojovali dvaja kandidáti.

Gelnica 12. novembra (TASR) – Primátor Gelnice Dušan Tomaško (nezávislý) obhájil svoj post v sobotňajších (11. 10.) komunálnych voľbách. Na čele mesta bude druhé volebné obdobie. Funkcie sa ako najmladší primátor na Slovensku po prvý raz ujal vo veku 27 rokov.

O primátorské kreslo bojovali dvaja kandidáti. Okrem úradujúceho primátora sa o funkciu uchádzal aj Jozef Papcun (SNS), ktorému odovzdalo hlas 254 voličov. Tomaško získal 88,1 percenta platných hlasov.

Ako Tomaško pre TASR povedal, z výsledkov je milo prekvapený. Jeho predsavzatím je pracovať. Vo volebnom období 2018 - 2022 okrem iného plánuje zmeniť územný plán mesta a zrekonštruovať dom opatrovateľskej služby. „Určite musíme riešiť rozvody tepelného hospodárstva. Na budúci rok plánujeme rekonštrukciu Materskej školy na Slovenskej ulici a ak sa nám podarí realizovať spomínané rozvody, popritom budeme rekonštruovať cesty a chodníky. Chceme tiež získať finančné prostriedky pre Banícke múzeum,“ povedal s tým, že aktuálne sa pracuje na rekonštrukcii Materskej školy na Hlavnej ulici.

Pripomenul, že napredovanie mesta bude závisieť aj od mestského zastupiteľstva. „Verím, že spolupráca s poslancami bude taká, že všetci budeme ťahať za jeden povraz a všetci budeme chcieť lepšiu Gelnicu,“ dodal.

V poslaneckom zbore sa z 13 súčasných poslancov po voľbách vymenia dvaja. Zvolení boli šiesti nezávislí kandidáti, šiesti za politickú stranu Smer-SD a jeden kandidát politického hnutia Sme rodina – Boris Kollár.

Volebná účasť dosiahla v Gelnici 43,67 percenta.