Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Európske ocenenie Škola podnikania získalo gymnázium z Košíc

Ilustračná snímka. Foto: Mgr. Stanislav Kocka

Víziu a implementáciu vzdelávacích programov pre podnikanie predstavilo v hlavnom meste Rakúska 17 škôl z celej Európy.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Vo štvrtom ročníku európskeho ocenenia Škola podnikania uspelo Gymnázium sv. Tomáša Akvinského z Košíc. Cenu si prevzala riaditeľka školy Anna Medvecká v rámci Európskeho týždňa odborných zručností vo Viedni. TASR o tom informovala PR manažérka JA Slovensko Katarína Palečková.

Víziu a implementáciu vzdelávacích programov pre podnikanie predstavilo v hlavnom meste Rakúska 17 škôl z celej Európy. "Ak chceme mládež pripraviť na obsadzovanie pracovných miest v budúcnosti, musíme dohliadnuť na to, aby bola vybavená správnymi zručnosťami. Školy, učitelia a rodiny preto zohrávajú dôležitú úlohu pri posilňovaní nielen jej akademických vedomostí, ale aj jej podnikateľských zručností so silným zameraním sa na praktické skúsenosti," povedala Caroline Jenner, generálna riaditeľka organizácie JA Europe, ktorá podujatie organizovala.

"Našou víziou školy v oblasti podnikateľského vzdelávania je rozvíjať podnikateľské zručnosti žiakov, pomáhať im pri rozvoji ekonomickej a podnikateľskej gramotnosti, ktorú potrebuje každý občan na to, aby porozumel svetu podnikania," povedala Medvecká.

Organizácia JA Europe odovzdala cenu Škola podnikania 17 európskym stredným školám. Hlavnými kritériami boli dlhodobá vízia a plán v oblasti podnikateľského vzdelávania, do ktorého je aktívne zapojená väčšina študentov a učiteľov školy. Ocenené školy podporujú profesionálny rast učiteľov a poskytujú im kontinuálne vzdelávanie a získavanie praktických skúseností. V neposlednom rade školy do svojich aktivít zapájajú miestne komunity a podnikateľský sektor.