Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Európsky olympijský výbor má obavy o EYOF 2021 v Košiciach

Košice, archívna snímka. Foto: TASR – František Iván

Mestské zastupiteľstvo mesta Košice na mimoriadnom zasadaní odložilo oficiálne vyjadrenie jasného postoja k tomu, či mesto chce alebo nechce organizovať Európsky olympijský festival mládeže 2021.

Bratislava 11. marca (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) dostal v pondelok písomné stanovisko Európskeho olympijského výboru (EOV) k situácii okolo príprav Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021. Ten sa má organizovať v Košiciach, nejasný postoj vedenia mesta vzbudil pochybnosti.

Mestské zastupiteľstvo mesta Košice na piatkovom mimoriadnom zasadaní odložilo oficiálne vyjadrenie jasného postoja k tomu, či mesto chce alebo nechce organizovať Európsky olympijský festival mládeže 2021. Stanovisko má prijať na ďalšom mimoriadnom zasadnutí, ktoré musí primátor zvolať najneskôr do 22. marca.

Vedenie EOV sa situáciou zaoberalo v pondelok ráno. Najvyšší predstavitelia organizácie v liste SOŠV vyjadrili obavy o organizáciu EYOF 2021 v Košiciach. Zdôraznili, že Európsky olympijský festival mládeže EOV považujú za svoju vlajkovú loď v rámci mládežníckych športových podujatí v Európe. Definitívne a záväzné rozhodnutie mesta Košice vo veci organizácii letného EYOF preto očakávajú čo najskôr, v časovom horizonte niekoľkých dní.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) upozorňuje zástupcov mesta Košice, že existuje už len minimálny časový priestor na ďalšie odďaľovanie definitívneho a jasného vyjadrenia, či mesto letný EYOF 2021 organizovať chce, alebo nie. Toto rozsiahle multišportové podujatie sa má konať už o 27 mesiacov, takže vo veľmi krátkom čase musí byť jasné, či ho budú chystať Košice, alebo či EOV a SOŠV (ďalšie dve zmluvné strany) budú musieť hľadať alternatívne dejisko. Informáciu zverejnil SOŠV na svojom oficiálnom webe.