Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V košickom Centre pre obnovu rodiny Dorka panuje sviatočná atmosféra

Prítomnosť atmosféry Vianoc v Dorke je zhmotnená aj vo výzdobe priestorov zariadenia vianočnými motívmi.

Košice 25. decembra (TASR) - Vianočné sviatky v košickom Centre pre obnovu rodiny Dorka sa snažia klientom spríjemňovať rôznymi akciami a podujatiami. Ako pre TASR uviedol sociálny pracovník tohto Centra Anton A. Podhájecký, všetky tieto aktivity sú organizované v súlade s hlavným poslaním. "Tým je obnova rodiny ako takej prostredníctvom cieľavedomej činnosti odborníkov z rôznych oblastí. V zmysle tohto poslania každoročne pripravujeme program so zámerom vytvoriť klientom atmosféru Vianoc, ktorú poznajú zo svojich domovov," povedal.

Milou tradíciou v Centre je príprava spoločného posedenia pri vianočnom stromčeku. "Klienti sú pozvaní, aby sa zapojili do varenia a pečenia štedrej večere pozostávajúcej z tradičnej kapustnice, vyprážaného rybieho filé, majonézového šalátu a zákuskov," dodal Podhájecký.

Okrem toho bývajú klienti zapojení aj do prípravy miestnosti, v ktorej sa spoločné posedenie odohráva. "Pod dohľadom sociálneho pracovníka vyzdobili sálu, pripravili stolovanie a zabezpečili všetko potrebné pre to, aby sa zúčastnení cítili ako doma," priblížil Podhájecký atmosféru sviatočných dní.

Prítomnosť atmosféry Vianoc v Dorke je zhmotnená aj vo výzdobe priestorov zariadenia vianočnými motívmi, ktoré vytvorili kreatívne nadané deti a mladí dospelí v tvorivých dielňach pod vedením sociálnej pracovníčky. "Z prijatých darov od našich sponzorov a dobrodincov sme pripravili pre naše detičky darčekové baličky, v ktorých si našli rôzne hračky, písacie potreby a ďalšie užitočné veci," doplnil.

Podhájecký zároveň pripomenul, že Centrum Dorka organizuje rôzne akcie, podujatia, workshopy, kurzy a spoločné stretnutia pre klientov v priebehu celého roka.