Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Vychádza publikácia Stres autorky Kate Middletonovej

STRES nečakajte na vyhorenie Foto: Ikar.sk

Doktorka Middletonová ponúka overené techniky na zvládnutie stresu a vyvracia predstavu, že jediným riešením je zbaviť sa pracovných povinností, pričom vysvetľuje aj jeho príznaky a príčiny.

Bratislava 1. augusta (TASR) – Publikácia s názvom Stres britskej autorky Kate Middletonovej prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Stres sa stáva novodobou epidémiou, sprevádza nás takmer na každom kroku. Tri z piatich návštev u lekára súvisia s ťažkosťami so stresom, preto túto skutočnosť netreba podceňovať. Čo je teda stres, na koho vplýva a ako mu možno čeliť?

Jedno z riešení? Zbavte sa pracovných povinností
Táto prehľadná a užitočná kniha zrozumiteľnou formou vysvetľuje príznaky a príčiny stresu. Zdôrazňuje, že stresovaný človek nie je slabý, pretože stres je neodvrátiteľnou súčasťou života v 21. storočí. Aj najvýkonnejší a najúspešnejší ľudia zažívajú veľa stresu. Doktorka Middletonová ponúka overené techniky na zvládnutie tohto problému a vyvracia predstavu, že jediným riešením je zbaviť sa pracovných povinností. Ak úspešne zvládnete stres, budete sa cítiť omnoho lepšie a vaša výkonnosť sa zvýši, aj keď sa nestanete supermužom či superženou. Ak niekedy máte pocit, že vám hrozí vyhorenie alebo už trpíte akútnym stresom, doktorka Middletonová vám pomôže prekonať tieto situácie aj za predpokladu, že život na vás stále bude klásť vysoké nároky.

Dr. Kate Middletonová je riaditeľkou sekcie starostlivosti o duševné zdravie kresťanskej organizácie Hitchin Christian Centre v Hertfordshire. Ako vyštudovaná psychologička riadi charitatívnu organizáciu zaoberajúcu sa problémami anorexie a bulímie. Jej hlavným záujmom je pomáhať ľuďom pri prekonávaní psychických ťažkostí, ktoré im bránia naplno rozvíjať svoje schopnosti.