Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Knihy

Festival v Gemerskej knižnici prinesie i susedskú burzu kníh a platní

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Knižničný festival v Gemerskej knižnici bude trvať od 10.00 h do večerných hodín, program otvorí čítanie krátkych rozprávkových textov deťmi zo základných škôl.

Rožňava 20. mája (TASR) - V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave sa v stredu (22. 5.) uskutoční knižničný festival písma, slova a pohody s názvom Záhrada plná kníh. Okrem hlavného programu knižnica pripravila i viacero sprievodných aktivít vrátane burzy kníh a platní. TASR o tom za rožňavskú knižnicu informovala Tatiana Bachňáková.

Knižničný festival v Gemerskej knižnici bude trvať od 10.00 h do večerných hodín, program otvorí čítanie krátkych rozprávkových textov deťmi zo základných škôl. Pre starších žiakov je pripravená prednáška venovaná 80. výročiu SNP v podaní Vojenského historického ústavu - Múzejného oddelenia zo Svidníka.

Knižnica v rámci festivalu pripravila aj aktivity pre najmenších čitateľov. Na návštevníkov čaká aj rozhovor o úzkosti a strachu s názvom Bezpečný priestor či autorská beseda s Emily D. Beňovou, ktorá sa venuje písaniu romantických románov.

"Festival dopĺňajú aj sprievodné podujatia, a to prezentácia a ukážky vojenskej techniky, komentovaná prehliadka zážitkovo-informačnej záhrady Čaro Gemera, ako i susedská burza kníh a platní," doplnila Bachňáková.