Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

M. STANO: Policajti sú vtipná, stále vďačná téma v spoločnosti

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Veselé čítanie obsahuje nová kniha Policajti v anekdotách. Karikatúry, do nej nakreslil zostavovateľ a vydavateľ knihy Milan Stano.

Bratislava 20. júna (TASR) – Veselé čítanie obsahuje nová kniha Policajti v anekdotách. Na vyše 200 stranách obsahuje 1197 anekdot, príbehy 16 osobností a 165 karikatúr, ktoré nakreslil zostavovateľ a vydavateľ knihy Milan Stano.

"Policajti, to je téma, ktorá zaujíma všetkých, pretože každý je buď šoférom, alebo chodcom, a policajti sú stále takým vďačným terčom. Zozbieral som čo najviac anekdot o nich a rozdelil do skupín. Oni sú obľúbenou témou ako blondínky, a tak som ich spojil. Ďalšie skupiny sú o policajnej akadémii, potom otázky a odpovede, o rodinných príslušníkoch, o deťoch, o alkohole. Zvlášť o dopravných policajtoch, o kriminalistoch i policajti a cigáni. Zaradil som aj viaceré úsmevné príhody. Samozrejme, že všetci policajti nie sú hlúpi a dokonca si vymýšľajú anekdoty sami na seba," pre TASR uviedol Stano.

Podľa neho téma o žandároch, četníkoch, esenbákoch, bezpečákoch, príslušníkoch a policajtoch je veľmi vďačná a nevyčerpateľná. Humoristov, satirikov, spisovateľov, filmárov, výtvarníkov a iných umelcov láka od dávnych čias v každej dobe a spoločenskom systéme.

"Ľudia sa radi zabávajú na téme strážcov zákona. Majú radi anekdoty o nich, lebo vravia niečo o nás, o stave našej spoločnosti a morálky v nej, je to o živote. Vymýšľaním vtipov policajtov o sebe si odľahčujú stres, ktorý toto nebezpečné povolanie prináša," zdôvodňuje autor, ktorý do výberu zaradil anekdoty aj zo začiatku minulého storočia.

Záverečná časť knihy obsahuje spomienky a príhody, ktorými pokračujú vo vtipnom obsahu primátor Pezinka Oliver Solga, spisovatelia Ľuboš Jurík a Anton Blaha, hudobník Miloš Jurkovič, humorista Drahoslav Mika, profesor Jozef Bily a iné osobnosti.