Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Premiéra novému trénerovi nevyšla, Slovan prehral s Medveščakom 1:4

Na snímke tréner Slovana Bratislava Petri Matikainen v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 24. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Belasí prehrali už svoj piaty zápas v rade.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Fínskemu trénerovi Petrimu Matikainenovi nevyšla premiéra na striedačke Slovana Bratislava, keď jeho zverenci prehrali v poslednom stretnutí v rámci štvorzápasovej domácej série v KHL s chorvátskym Medveščakom Záhreb 1:4. "Belasí" tak natiahli negatívnu sériu už na päť duelov a v prebiehajúcom ročníku majú bilanciu tri víťazstvá a päť prehier.

Štyridsaťsedemročný Matikainen prišiel do bratislavského klubu iba v utorok a o deň neskôr už koučoval svoj prvý duel. Na poste vystriedal českého trénera Rostislava Čadu.

Slovanisti, už s uzdravenými kanonierom Ladislavom Nagyom a obrancom Martinom Štajnochom, boli v úvode aktívnejší a v prvej tretine prestrieľali súpera vysoko 16:3. Gól ale padol až v 21. minúte, keď si siedmy tohtosezónny zásah pripísal Nagy. O šesť minút neskôr však vyrovnal Pelletier a v 33. už viedli hostia zásluhou Segala. Po druhom inkasovanom góle sa hra domácich zosypala. V poslednej päťminútovke navyše skórovali aj Segal a Bjorkstrand. Domáci sa počas celého duelu trápili v koncovke a aj keď mali podstatne viac streleckých pokusov ako súper, zo zápasu si neodniesli ani bod.

Slovan odohrá najbližší duel v piatok 26. septembra o 18.30 h s rovnakým súperom, no už v Záhrebe. Potom ho čakajú ďalšie dve domáce stretnutia, v pondelok 29. septembra (19.00 h) privíta Dinamo Minsk o dva dni neskôr v rovnakom čase Dinamo Riga.

Strelecká prevaha Slovana

Vľavo brankár Barry Brust (Medveščak) a vpravo Michal Vondrka (Slovan) v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 24. septembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Hokejisti Slovana boli od úvodu oveľa aktívnejší a tlačili sa pred bránku Brusta. V 4. minúte otestoval gólmana hostí Šťastný. Ešte lepšiu možnosť mal Netík, ktorý sa dostal k puku na útočnej modrej čiare, ale Brust si poradil aj s jeho bekhendom. V 7. minúte po kombinácii štvrtého útoku strieľal opäť Šťastný. Následne Katic nedovolene atakoval Štajnocha, ktorý skončil po tvrdom strete na ľade. Obranca Medveščaku si za zákrok na hlavu a krk vyslúžil 5+DKZ a chorvátsky tím tak dohrával len s piatimi zadákmi. Štajnoch sa za chvíľu otriasol a pokračoval v zápase. Slovan si vypracoval veľkú šancu hneď v úvode päťminútovej presilovky, po strele Sersena od modrej sa k puku dostal Vondrka, ale výborným zákrokom sa vyznamenal Brust. Domáci pokračovali v ostreľovaní bránky hostí, ale početnú výhodu nevyužil. Potom nasledovali hluché minúty, Slovan síce tlačil, no bez výraznejších šancí. Aj keď v prvej tretine prestrieľal súpera vysoko 16:3 z gólu sa netešil.

Gól dal len Nagy

Vpravo Ladislav Nagy zo Slovana sa raduje po strelení gólu v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 24. septembra 2014 v Bratislave. Vľavo prichádza spoluhráč Kurtis Foster.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Slovanu to vyšlo po 47 sekundách od začiatku druhého dejstva. Počas dohrávanej presilovky vypálil z pravého kruhu najlepší kanonier Nagy, pre ktorého to bol už siedmy tohtosezónny gól - 1:0. "Belasí" dominovali aj naďalej, no ďalšiu početnú výhodu nevyužili a krátko po jej konci pykali. Ojedinelý útok súpera premenil na vyrovnávajúci gól Pelletier - 1:1. Nasledoval ďalšia presilovka domácich, ďalšie obliehanie bránky súpera, ale opäť bez úspechu. Brust zmaril dobré šance Jegliča, Nedorosta, Fostera i Netíka. V 33. minúte si prvýkrát zahral v početnej prevahe aj chorvátsky klub a premenil ju na vedúci gól. Po chybe domácej obrany Backlund iba vyrazil strelu Pelletiera pred seba a Segal poslal puk pohodlne do siete - 1:2. Na hokejkách Slovanistov sa kopili nepresnosti, kazili prihrávky a súperom dovolili vyrovnať hru. V závere tretiny mal šancu ešte Vondrka, ale neuspel.

Nevyužité presilovky

Domáce trápenie v koncovke pokračovalo aj v tretej dvadsaťminútovke. Pritom sa im naskytla výborná možnosť na vyrovnanie, keď si zahrali takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, ale ani to im na gól nestačilo. Navyše v 55. minúte počas stupňujúceho sa tlaku Slovana spravil obrovskú hrúbku Foster a Segal pohotovou strelou z prvej vymietol šibenicu Backlundovej bránky - 1:3. O minútu neskôr zabil definitívny klinec do slovanistickej rakvy v oslabení Bjorkstrand. To už diváci iba pískali a opúšťali tribúny Slovnaft arény.

.

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly:
21. Nagy (Vondrka, Nedorost) - 27. Pelletier (Segal), 33. Segal (Pelletier, St. Pierre), 55. Segal (Pelletier, St.Pierre), 56. Bjorkstrand (Murray). Rozhodcovia: Vasiljev, Cyplakov - Ivanov, Nesterov, vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Katic 5+DKZ za úder do hlavy a krku, Palushaj 10 min za nešportové správanie (obaja Záhreb), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 7.985 divákov.

Video: Úvodný gól Ladislava Nagya na 1:0


Video: Vyrovnávajúci gól Pelletiera na 1:1


Video: Gól Segala na 1:2


Video: Druhý gól Segala na 1:3


Video: Gól Bjorkstranda na 1:4


Zostavy:
Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Štajnoch, Starosta, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Jeglič, Surový, Bartovič - Netík, Bližňák, Hudáček - Murley, Šťastný, Luntner
Medveščak Záhreb: Brust - Flood, Martinovic, Hutchinson, Mezei, Thomas, Katic - Glumac, Murray, Bjorkstrand - Stewart, Wright, Hedden - Segal, St. Pierre, Pelletier - Palushaj, Anderson, Perkovich

Hlasy po zápase:
Petri Matikainen, tréner Slovana: "V prvom rade chcem pogratulovať Záhrebu k víťazstvu. Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Samozrejme, prehrali sme, ale zatiaľ nechcem hovoriť o problémoch. Hráčom nemôžem uprieť snahu, dali do toho veľa. Mali sme veľa šancí a presiloviek, no nedokázali sme ich premeniť na góly. Je veľa vecí, na ktorých musíme popracovať, špeciálne v útoku. Ide o taktiku i návyky, najmä sa musíme tlačiť viac do bránky. Byť dôraznejší v jej okolí, príliš veľa sme hrali pri mantineloch. Musíme sa pripraviť na najbližší zápas. V Záhrebe chceme hrať lepšie ako dnes večer a hlavne efektívnejšie."



Milan Bartovič, kapitán Slovan: "Do zápasu sme išli sústredení. Nechýbala nám bojovnosť a vôľa, ale momentálne nám k víťazstvu ešte niečo chýba. Pred zápasom sme si s trénerom niečo povedali, doniesol impulz, ale vždy je to hlavne na hráčoch, aby to maličkosťami nejako nakopli. Verím, že to v najbližšej dobe príde. Treba za tým ísť a myslieť pozitívne. Nedarí sa, nejde to podľa očakávania, takže sa dal očakávať aj ten piskot divákov."


Ladislav Nagy, útočník a strelec jediného gólu Slovana: "Neviem, prečo nám to nejde v koncovke. Musíme to tam nejako dotlačiť a cloniť pred bránkou, lepšie triafať... Všetci si musíme vstúpiť do svedomia, začať bojovať a začať vyhrávať zápasy. Dnes sme boli 40 minút lepší, chýbalo nám trochu šťastia, ale nemôžeme sa vyhovárať. Mali sme viac ako 40 striel a nedali sme góly."
Mário Lunter, útočník Slovana, ktorý si odbil premiéru v KHL: "Škoda, mali sme dosť šancí, nepremenili sme ich. Keď sme dostali gól na 1:3, už to pre nás bolo ťažšie. Tréner Országh mi volal predvčerom večer, že mám prísť na tréning a že môžem zabojovať o miesto v zostave. Ako štvrtá lajna sme hrali podľa mňa celkom dobre, ale tiež sme mohli dať nejaký gól."
Ivan Baranka, obranca Slovana: "Výsledok je pre nás trochu krutý. Musíme pokračovať v práci, viac sa tlačiť do bránky a verím, že sa to časom otočí."
Chuck Weber, tréner Záhrebu: "Dnes sme hrali veľa oslabení, ale zvládli sme ich a veľmi dobrý výkon podal náš brankár. Využili sme naše šance a preto sme vyhrali. Som pyšný na tím. V piatok to bude iný zápas, Slovan má silné mužstvo."

Tabuľka Západnej konferencie:
1. SKA Petrohrad 8 8 0 0 0 36:18 24
2. CSKA Moskva 8 7 0 0 1 25:10 21
3. Jokerit Helsinki 8 5 1 1 1 26:19 18
4. Dinamo Moskva 8 5 0 1 2 20:20 16
5. Dinamo Minsk 8 3 2 1 2 23:22 14
6. Čerepovec 9 3 1 1 4 24:23 12
7. Dinamo Riga 8 3 0 2 3 19:23 11
8. Podolsk 7 3 0 1 3 21:25 10

9. Slovan Bratislava 8 3 0 1 4 18:23 10
10. Nižnyj Novgorod 8 2 1 2 3 16:19 10
11. Medveščak Záhreb 9 3 0 0 6 23:29 9
12. Jaroslavľ 8 2 1 1 4 21:24 9
13. Atlant Mytišči 8 2 1 0 5 18:24 8
14. Soči 6 2 0 0 4 11:17 6