Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Šok v kabíne HC Slovan, Čada požiadal o uvoľnenie

Rostislav Čada Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rostislav Čada už nie je hlavným trénerom HC SLOVAN Bratislava.

Bratislava 19. septembra (Teraz.sk) - Hlavný tréner HC SLOVAN Bratislava Rostislav Čada požiadal vedenie klubu vo štvrtok večer o predčasné uvoľnenie spod kontraktu. Po následnom rozhovore mu vedenie klubu vyhovelo a dohodlo sa na ukončení vzájomnej spolupráce.

V najbližšom domácom zápase v sobotu 20. septembra proti CSKA Moskva povedie mužstvo dočasná trénerská dvojica Vladimír Országh - Ján Lipiansky, ktorá s tímom absolvuje piatkový tréning, ako aj sobotňajšie ranné rozkorčuľovanie. Vedenie HC SLOVAN Bratislava oznámi meno nového hlavného trénera v krátkom čase.

Rostislav Čada bol hlavným trénerom A mužstva HC SLOVAN Bratislava od jari 2012. Mužstvo viedol počas dvoch plných sezón v KHL, ako aj v dvoch ročníkoch European Trophy, vrátane finálového turnaja v decembri 2012 v Bratislave. Celkom stál na striedačke Slovana v 118 súťažných zápasoch v rámci KHL, z toho v 112 v základnej časti, v 4 vo štvrťfinále play off Západnej konferencie (2013) a v 2 v Pohári nádeje (2014), s bilanciou 55 výhier a 63 prehier.

HC SLOVAN Bratislava ďakuje Rostislavovi Čadovi za jeho poctivú a zodpovednú prácu, ktorú počas takmer 29-mesačného pôsobenia v Bratislave odviedol pre náš klub a želá mu veľa ďalších úspechov a spokojnosti v pracovnom, ako aj súkromnom živote.