Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Pražský Lev vyradil Jaroslavľ, bude hrať o Gagarinov pohár

Na archívnej snímke hráči HC Lev Praha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Finálová séria play off štartuje 18. apríla, Lev v ňom vyzve celkového víťaza Východnej konferencie.

Praha 10. apríla (TASR) - Hokejisti Leva Praha budú v KHL 2013/2014 bojovať o zisk Gagarinovho pohára. Rozhodol o tom piaty finálový duel play off na Západe, v ktorom zdolali Lokomotiv Jaroslavľ na svojom ľade 3:2 a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy. Lev sa stal zároveň celkovým víťazom Západnej konferencie v aktuálnom ročníku KHL.

Zverenci fínskeho trénera Kariho Jalonena viedli už 3:0 na zápasy, no vo štvrtom finále v Jaroslavli inkasovali 19 sekúnd pred koncom prvého predĺženia a prehrali 2:3 pp. Séria sa tak presunula na piaty duel do pražskej O2 arény, v ktorej dostali Lev do dvojgólového vedenia Michal Řepík a Justin Azevedo. Následne síce znížil Geoff Platt na 1:2 a tomu istému hráčovi sa podarilo korigovať v druhej tretine aj na 2:3, no to bola gólová bodka nielen celého duelu, ale aj Lokomotivu v tejto sezóne. Lev postúpil do bojov o Gagarinov pohár po víťazstve 4:1 v sérii.

Jaroslavľ postúpil do play off na Západe z ôsmeho miesta a na ceste do finále konferencie vyradil najskôr obhajcu trofeje Dinamo Moskva a následne aj druhý tím v tabuľke po základnej časti SKA Petrohrad. Sezónu tak zakončil ako druhý najlepší tím v Západnej konferencii, štvrtý v celej KHL.

Finálová séria play off štartuje 18. apríla, Lev v ňom vyzve celkového víťaza Východnej konferencie. Ten vzíde zo série medzi Magnitogorskom a Ufou, v ktorej vedie Metallurg 3:1.

Play off KHL
Západná konferencia - 5. finále
Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Góly:
11. Řepík, 16. Azevedo, 26. Birner - 17. Platt, 38. Platt
/stav série: 4:1 - Lev postúpil do finále play off KHL/