Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Podhradský sa stal novou posilou tímu KHL Lada Togliatti

Peter Podhradský Foto: TASR/Martin Baumann

V KHL celkovo odohral 343 duelov s bilanciou 51 gólov a 130 asistencií.

Togliatti 12. augusta (TASR) - Slovenský obranca Peter Podhradský sa stal novou posilou účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Lada Togliatti. Informáciu priniesol webový portál rsport.ru.

Skúsený bek rozbehol svoju profesionálnu kariéru v Slovane Bratislava, odkiaľ odišiel v roku 2000 do zámoria. V AHL obliekal tri ročníky dres Cincinnati Mighty Ducks, následne sa vrátil do Európy a v priebehu krátkeho obdobia pôsobil v Pardubiciach, Liberci, Třinci, Žiline a Košiciach. V sezóne 2006/2007 odišiel do nemeckej DEL, kde hrával za Franfurkt. Následne načal svoje dlhoročné účinkovanie v KHL v drese Nižného Novgorodu, potom aj Barysu Astana, Dinama Minsk, Metallurgu Magnitogorsk a naposledy Donbassu Doneck. Po ohlásení neúčinkovania ukrajinského klubu v novej sezóne nadnárodnej súťaže pre politické nepokoje si musel hľadať nový angažmán.

V KHL celkovo odohral 343 duelov s bilanciou 51 gólov a 130 asistencií. Slovensko reprezentoval na štyroch svetových šampionátoch, z Petrohradu 2000 si priniesol striebornú medailu.