Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Országh je novým asistentom Čadu v Slovane

Na snímke asistent trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Orságh a dole reprezentant Andrej Šťastný v prvom hokejovom zápase Nemeckého pohára USA - Slovensko 8. novembra 2013 v Mníchove. Foto: Martin Baumann

Čadovi by okrem iného mal pomôcť aj v komunikácii a koučingu hráčov zo zámoria, ktorí by mali posilniť bratislavský klub pred štartom nového ročníka KHL.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Vladimír Országh skompletizoval svoj príchod na striedačku slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava, v ktorom bude od nového ročníka pôsobiť ako asistent hlavného trénera Rostislava Čadu.

Podľa webstránky "belasých" sa s vedením hokejového klubu dohodol na ročnej zmluve s platnosťou do 30. apríla 2015. Naopak, v A–tíme Slovana nebudú ďalej pokračovať doterajší Čadovi asistenti Ján Lipiansky a Roman Stantien, ktorým k 30. aprílu končia zmluvy.

Országh, ktorý je od leta 2013 zároveň asistentom reprezentačného kormidelníka Vladimíra Vůjteka, po sezóne ukončil svoje dvojročné pôsobenie vo funkcii hlavného trénera hokejistov Banskej Bystrice a zamieril do Slovana. Čadovi by okrem iného mal pomôcť aj v komunikácii a koučingu hráčov zo zámoria, ktorí by mali posilniť bratislavský klub pred štartom nového ročníka KHL. Országh strávil v USA veľkú časť svojej kariéry a dokonale pozná naturel zámorských hokejistov. Majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003 odohral V NHL za New York Islanders, Nashville Predators a St.Louis Blues spolu 295 stretnutí, v nižšej súťaži AHL pridal ďalších 133 zápasov.

Uvoľnený post v Banskej Bystrici zaujal Országhov doterajší asistent Miroslav Chudý, ktorý pôsobí v štruktúrach HC '05 už dlhší čas a ako hlavný tréner v sezóne 2007/2008 vybojoval s Banskou Bystricou postup do najvyššej súťaže. Jeho asistentom sa na lavičke "baranov" stane staronová tvár v banskobystrickej šatni Miroslav Hlinka.

Ako ďalej informovala klubová webstránka, realizačný tím Slovana prejde pred začiatkom nového ročníka obmenou. Trénerom brankárov a videoanalytikom zostane i naďalej Pavol Rybár, na striedačke nebudú ale pokračovať asistenti Ján Lipiansky a Roman Stantien. Lipiansky však bude v klube aj naďalej zastávať funkciu hlavného trénera športových hokejových tried.