Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Neporaziteľnosť belasých sa skončila vo štvrtom zápase v Kazani

Tréner Slovana Bratislava Rostislav Čada Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hokejisti Slovana nedokázali doviesť do víťazného konca sľubne sa rozvíjajúci zápas na ľade Kazane.

Kazaň 10. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si pripísali prvú prehru v novom ročníku KHL. V stredajšom záverečnom zápase v rámci úvodného tripu podľahli domácemu tímu AK Bars Kazaň 3:4, keď neudržali náskok 2:0 ani 3:2. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak prvýkrát v sezóne vyšli bodovo naprázdno, po štyroch vystúpeniach majú na konte deväť bodov.

Hostia si vďaka skvelým individuálnym akciám Ladislava Nagya a Matta Murleyho rýchlo vypracovali dvojgólový náskok, no ešte v prvej tretine oň prišli, keď sa v priebehu 43 sekúnd o vyrovnanie postarali obrancovia Zijat Pajgin a Jevgenij Medvedev. V druhom dejstve mohol vrátiť slovenskému účastníkovi KHL vedenie kapitán Milan Bartovič, trestné strieľanie však nepremenil. Podarilo sa to až v 45. minúte Michalovi Vondrkovi po výbornej prihrávke Žigu Jegliča. Aj tento náskok ale Slovan trestuhodne premárnil, domáci gólmi Janneho Pesonena v 52. minúte a Michaila Varnakova v 57. minúte otočili skóre a tešili sa z víťazstva.

"Belasí" majú teraz v nadnárodnej súťaži trojdňovú prestávku, po nej ich čaká séria štyroch stretnutí na domácom ľade. Odštartujú ju v nedeľu 14. septembra o 17.00 h duelom s Torpedom Nižnij Novgorod, v Slovnaft aréne ďalej narazia na Severstaľ Čerepovec, CSKA Moskva a Medveščak Záhreb.



AK Bars Kazaň - Slovan Bratislava 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)



Góly: 17. Pajgin (Kosticyn, Mirnov), 18. Medvedev (Petrov, Azevedo), 52. Pesonen (Pajgin), 57. Varnakov - 10. Nagy (Nedorost), 12. Murley (Sigalet), 45. Vondrka (Jeglič). Rozhodovali: Bulanov, Sojin - Misjur, Raming, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

AK Bars Kazaň: Nilsson - Medvedev, Musin, Nikulin, Kornejev, Pajgin, Heshka, Denisov, Rylov - Möller, Burmistrov, Varnakov - Malychin, Mirnov, S. Kosticyn - K. Petrov, Azevedo, Pesonen - Lukojanov, Svitov, Obuchov

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký

Západná konferencia:

1. SKA Petrohrad 3 3 0 0 0 13:7 9

2. CSKA Moskva 3 3 0 0 0 10:4 9

3. SLOVAN BRATISLAVA 4 3 0 0 1 14:9 9

4. Jokerit 3 2 0 1 0 10:7 7

5. Atlant Mytišči 3 1 1 0 1 9:8 5

6. Torpedo Novgorod 3 1 0 1 1 7:8 4

7. Lokomotiv Jaroslavľ 3 1 0 0 2 10:10 3

8. Čerepovec 4 1 0 0 3 8:10 3

9. Dinamo Riga 3 1 0 0 2 7:9 3

10. Soči 3 1 0 0 2 4:7 3

11. Podolsk 3 1 0 0 2 8:14 3

12. Dinamo Moskva 3 1 0 0 2 5:12 3

13. Dynamo Minsk 3 0 1 0 2 9:13 2

14. Medveščak Záhreb 4 0 0 0 4 6:18 0


Na snímke na striedačke Slovana sprava tréner Rostislav Čada.
Foto: TASR/Martin Baumann


Priebeh zápasu

1. tretina
Po úvodných oťukávacích minútach ako prvý pohrozil v 6. minúte Azevedo, brankára Backlund bol ale na mieste. Slovanisti sa postupne osmelili do útoku a v ôsmej minúte prvýkrát na dlhší čas zavreli domácich v ich obrannom pásme. Vzápätí sa preháčkoval až pred brankára Nilssona Murley, bekhendom nedokázal zakončiť dôraznejšie aj kvôli držaniu Lukojanova. "Belasí" jeho faul potrestali, Nagy predviedol v presilovke fantastický slalom cez celé klzisko, pri ktorom prešiel cez štyroch súperových hráčov a vychutnal si aj Nilssona - 0:1. Hráči Kazane sa nestihli ani poriadne otriasť a už sa v ich sieti trepotal druhý kúsok, 79 sekúnd po úvodnom zásahu zvýšil na 2:0 po ďalšej parádnej individuálnej akcii Murley, ktorý vymietol ľavý horný roh domácej bránky. Následne Čadovi zverenci v presilovke zatlačili domácich, strely Baranku či Surového sa ale neujali. A to ich mohlo mrzieť, pretože Kazaň sa prebrala k životu a v priebehu 43 sekúnd zrovnala skóre. Najprv Nagy neustrážil Pajgina, ktorý po pase Mirnova namieril presne medzi betóny Backlunda, a vzápätí upravil na 2:2 ďalší obranca Medvedev, keď k nemu nestačil už prikorčuľovať Netík.

2. tretina
Druhá tretina odštartovala presilovkou Kazane, v ktorej Backlund zneškodnil nebezpečnú strelu Mirnova z medzikružia. V oslabení potom vystihol prihrávku domácich na modrej čiare Bartovič a Nikulin ho musel faulovať, aby zastavil jeho brejk. Rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, kapitán Slovana skúšal forhendovú kľučku, no stroskotal na pravom betóne Nilssona. Vzápätí sa Netík pri rýchlom prečíslení 3 na 2 natlačil až k bránke, o zakončenie ho obral háčik Nikulina. Hra mala v týchto momentoch rýchly spád, šance sa rodili na oboch stranách. V polovici stretnutia Lukojanov a Varnakov v dobrých pozíciach neprekonali Backlunda, v 32. minúte zasa Hudáčkova delovka spomedzi kruhov iba tesne minula domácu bránku. Tím z Tatarstanu mal v závere tretiny hernú prevahu, ale bez gólového efektu.

3. tretina
V tretej časti najprv hostia nevyužili presilovku, po jej uplynutí sa spoza bránky natlačil pred bránku hostí Petrov, no neuspel rovnako ako z dorážky Möller. V 45. minúte sa slovanisti opätovne dostali do vedenia. Jeglič vyviezol puk z obranného pásma, predral sa po pravom krídle a od mantinelu poslal ako na zlatom podnose puk na Vondrku, ktorý nemal problém zblízka zakončiť do odkrytej bránky - 2:3. Kazaň po tomto momente vrhla všetky svoje sily do útoku, dobrú šancu mal Nikulin, no vyrovnať sa podarilo až Pesonenovi, ktorý zostal v 52. minúte úplne sám pred kruhmi a Backlund bol proti jeho strele do ľavého vinkľa bezmocný. Domáci dostali krídla a v 57. minúte poslal Kazaň prvýkrát do vedenia Varnakov, ktorý zamotal hlavu Barankovi aj Sersenovi a spoza bránky na dvakrát pretlačil puk za Backlunda - 4:3. Záverečná snaha slovanistov už bola márna, nepomohla im záverečná power play bez brankára. Prvýkrát v sezóne tak vyšli bodovo naprázdno.

Hlasy po zápase

Tréne HC Slovan Bratislava Rostislav Čada.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Myslím si, že sme videli rýchly a bojovný zápas, v ktorom dobre hrali obrany a útoky oboch tímov. My sme zápas stratili v dvoch rovnakých situáciách, kedy sme inkasovali po sebe rýchle dva góly, čo rozhodlo o výhre domácich."







Útočník Laco Nagy.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Ladislav Nagy, autor prvého gólu Slovana: "Za stavu 3:2 pre nás som si myslel, že to už dokážeme dohrať do víťazného konca. Veril som aj po tom, čo vyrovnali. Dali však pomerne šťastný gól tri minúty pred koncom. Musíme hrať celých 60 minút, napriek tomu si myslím, že dnes sme si tu nezaslúžili prehrať a škoda aspoň toho bodíku. Musíme sa z toho poučiť a v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú doma, zabojovať. Z tohto tripu sme napokon kľudne mohli doviezť aj 9 bodov, keby sme si ten dnešný záver ustrážili. Škoda, teraz tak tesne po zápase je nám to ľúto."

Hráč Slovana Bratislava Michal Vondrka na archívnej fotke.
Foto: TASR/Michal Svítok
Michal Vondrka, autor tretieho gólu Slovana: "Škoda, že nám to v samom závere utieklo. Dnes sme sa však presvedčili, že v tejto sezóne môžeme hrať úplne s každým. Oni hrali výborne, ale v úvode sme ich zaskočili, viedli sme 2:0. Po tom, ako sa im rovnako rýchlo podarilo vyrovnať, samozrejme 'narástli', začali hrať oveľa lepšie, ako predtým. Potom sme ešte raz viedli, ale urobili sme chybičku pred vyrovnávajúcim gólom. Je to škoda, prehrali sme si to sami, ale hrali sme tu veľmi dobrý a vyrovnaný zápas."




Na snímke nové posily Tomáš Surový (vľavo) a Matt Murley na tréningu počas prípravy hokejistov HC Slovan Bratislava pred štartom 7. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2014/2015 v Bratislave v piatok 11. júla 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann
Matt Murley, autor druhého gólu Slovana: "Bol to dobrý zápas, obe mužstvá dali v prvej tretine veľmi pekné rýchle góly. Rozhodovalo sa až v samom závere, keď sme im tak trochu 'povolili lano' a umožnili vytvoriť si nejaké gólové príležitosti, ktoré také výborné mužstvo dokázalo premeniť. Je to krutá prehra, ale musíme byť aj naďalej pozitívni. Mali sme veľmi dobrý trip, hrali sme až do konca absolútne vyrovnanú partiu s dvomi z najlepších mužstiev celej ligy.











Na snímke nová posila a slovinský reprezentant Žiga Jeglič na tréningu počas prípravy hokejistov HC Slovan Bratislava pred štartom 7. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2014/2015 v Bratislave v piatok 11. júla 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann
Žiga Jeglič, útočník Slovana: "Je to veľmi nešťastná prehra. Začali sme výborne, disciplinovane. Strelili sme dva nádherné góly po vydarených individuálnych akciách. Bohužiaľ, v závere prvej tretiny sme urobili chyby v obrannom pásme. Vedeli sme, že tam sú mimoriadne nebezpeční a ťažko sa proti ním hrá. V kabíne sme si to vysvetlili, dali sa znovu dohromady a druhú tretinu odohrali disciplinovane, bez väčších chýb v strednom pásme, pričom sme mali aj sľubné gólové príležitosti. Aj v záverečnej časti sme sa snažili držať herného systému, ktorý nám v predchádzajúcich zápasoch vychádzal a priniesol tri výhry. Dostali sme sa do vedenia, ale po menších zaváhaniach sme v samom závere o body prišli. Nie je to koniec sveta, celkove bol trip pre nás úspešný, ale tá dnešná prehra mrzí."



Pozrite si ešte raz všetky góly, ktoré v zápase padli!

Gól Nagya


Gól Murleya



Gól Pajgina


Gól Medvedeva


Gól Vondrku


Gól Pesonena


Gól Varnakova