Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Nagy po hattricku zložil poklonu aj spoluhráčom

V popredí vľavo sa raduje Ladislav Nagy (Slovan) po strelení prvého gólu v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave. Vpravo Matthev Anderson (Medveščak). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ak výkon zopakuje aj v ďalších dueloch, mohol by byť pre svoje mužstvo tým rozdielovým hráčom.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Ladislav Nagy bol hlavnou postavou úvodného zápasu Slovana Bratislava v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy. Skúsený útočník strelil pri svojom súťažnom debute v "belasom" drese hetrik a výrazne tak pomohol domácim k víťazstvu 5:2 nad Medveščakom Záhreb.

Nagya bolo vo štvrtok plné klzisko. Hral s chuťou, trúfal si do kľučiek, neúnavne zakladal útoky, pýtal si fauly a najmä dával hre Slovana myšlienku. Jeho formácia s Václavom Nedorostom a Michalom Vondrkom stála pri väčšine gólov. Nagy však po stretnutí vyzdvihol prácu celého tímu: "Na prvý zápas to nebolo zlé. Všetci sme hrali dobre, aj brankár zachytal. Bojovali sme a zaslúžene sme vyhrali."

Slovenský reprezentant sa strelecky presadil už v 7. minúte počas presilovky, v prvej tretine skóroval aj po individuálnej akcii pri vlastnom oslabení a v závere korunoval svoj parádny výkon gólom do prázdnej bránky pri neúspešnej power play chorvátskeho tímu. "Pri prvom góle 'Vinco' Nedorost krásne napadol brankára, ja som to už iba zasunul do prázdnej bránky. Pri druhom som sa rozhodoval vystreliť, napokon som spravil kľučku do stredu a vyšlo mi to. Tretí gól som dal tiež do prázdnej. Dôležité je, že nám konečne vyšli presilovky. Ak ich ešte trochu vylepšíme, bude to výborné," spokojne konštatoval Nagy, ktorý pri presilovkách nastupoval na poste obrancu a z modrej čiary dirigoval mužstvo.



Ak výkon zopakuje aj v ďalších dueloch, mohol by byť pre svoje mužstvo tým rozdielovým hráčom. V úvodnom súťažnom vystúpení za Slovan si nastavil výkonnostnú latku poriadne vysoko. "Ako sa hovorí, nie každý zápas sú Vianoce. Dnes to vyšlo mne, možno v druhom stretnutí to vyjde niekomu inému. Každopádne budem sa snažiť pomôcť mužstvu a hrať čo najlepšie," pokračoval Nagy.

Rozhodcovia nasadili v prvom zápase veľmi prísny meter. Dokopy rozdali 64 trestných minút, domáci si odsedeli 12 dvojminútových trestov, hostia až 15. "Sami ste videli, že ruskí rozhodcovia pískajú všetko. Keď budeme hrať proti silnejším mužstvám ako Magnitogorsk, budeme sa musieť vyvarovať vylúčení, lebo oni majú vynikajúce presilovky," zdôraznil majster sveta z Göteborgu. "Myslím si, že takýto meter vydrží možno desať zápasov. Arbitri pískajú všetky sekania, po nich bola väčšina vylúčení. Musíme si dať na to pozor, treba viac korčuľovať."

Vypredaná Slovnaft aréna dlho skandovala meno trojgólového hrdinu. "Bola super atmosféra, pred takým publikom sa hrá vynikajúco. Je super, že sme vyhrali. Teraz cestujeme na tri zápasy vonku. Musíme potrápiť favoritov ako Magnitogorsk a pokúsiť sa im zobrať nejaké body," dodal 35-ročný Nagy.