Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Magnitogorsk zdolal v otváracom dueli Dinamo Moskva 6:1

Na islutračnej snímke hráči Metallurg Magnitogorsk Foto: KHL.ru

Krídelník a kapitán Sergej Mozjakin si k trom gólom pripísal aj jednu asistenciu.

Magnitogorsk 3. septembra (TASR) - Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk zvíťazili v otváracom stretnutí 7. ročníka KHL nad Dinamom Moskva presvedčivo 6:1. Za obhajobou Gagarinovho pohára vykročili úspešne aj vďaka hetriku elitného krídelníka a kapitána Sergeja Mozjakina, ktorý si k trom gólom pripísal aj jednu asistenciu.

V tradičnom úvodnom dueli novej sezóny o Pohár Lokomotivu sa tentoraz nestretli jej uplynulý víťaz a finalista play off, keďže Lev Praha pre finančné problémy zo súťaže odstúpil. Proti sebe tak nastúpili vlaňajší lídri oboch konferencií po základnej časti. Obhajcu z Magnitogorska nezaskočil ani rýchly presilovkový gól Nováka z úvodu stretnutia a vďaka dvom presným zakončeniam Mozjakina či nechytateľnému príklepu Zaripova vyhnali už v 15. minúte jeho hráči Jeriomenka z hosťujúcej bránky. Na začiatku prostrednej tretiny si hostia zrazili puk do vlastnej bránky, gól pripísali rozhodcovia domácemu Kosovovi. Bodku za druhým dejstvom dal v 38. minúte Mozjakin, ktorý si pri trestnom strieľaní vychutnal Lazušina a hneď v prvom strenutí nového ročníka skompletizoval hetrik. V 54. minúte zveľadil víťazstvo domácich tvrdým príklepom od modrej Lee.

Jediný slovenský účastník nadnárodnej súťaže Slovan Bratislava vstúpi do novej sezóny už vo štvrtok na domácom ľade proti Medveščaku Záhreb (19.00 h).

Štart 7. ročníka KHL - zápas o Pohár Lokomotivu:

Metallurg Magnitogorsk - Dinamo Moskva 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Góly: 3. Mozjakin, 12. Zaripov, 15. Mozjakin, 22. Kosov, 38. Mozjakin (tr. strieľanie), 54. Lee - 3. Novák