Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Lev sa vo finálovej sérii o Gagarinov pohár ujal vedenia 2:1

Na snímke fanúšikovia Levu Praha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pražania po dramatickom priebehu zdolali na domácej pôde Magnitogorsk 3:2.

Praha 22. apríla (TASR) - Hokejisti Leva Praha vedú vo finálovej sérii play off KHL nad Metallurgom Magnitogorsk 2:1 na zápasy. V treťom vzájomnom dueli zdolali ruského súpera v dramatickom závere na domácom ľade 3:2 a sú opäť o krok bližšie k zisku Gagarinovho pohára. Dvoma gólmi sa pod triumf domácich v závere stretnutia podpísal útočník Justin Azevedo.

Zverenci fínskeho trénera Kariho Jalonena vstúpili do stretnutia aktívne a už po 85 sekundách hry sa ujali vedenia. Puku sa na pravej strane zmocnil Jiří Sekáč a po obkorčuľovaní bránky ho zasunul za čiaru. V ďalších minútach hry boli domáci naďalej tímom s väčšou ofenzívnou snahou, no svoje vedenie nedokázali navýšiť ani v druhej tretine z niekoľkých dobrých príležitostí a 63 sekúnd pred jej koncom inkasovali. Presná strela z hokejky Sergeja Mozjakina znamenala zmenu skóre na 1:1. Pražania sa následne dostali do vedenia až v zaujímavej tretej tretine, keď v 51. minúte rozveselil O2 arénu Justin Azevedo. V dramatickom závere najskôr vyrovnal na 2:2 v 59. minúte Francis Pare, no 23 sekúnd pred sirénou spôsobil víťazný ošial druhým gólom v zápase Azevedo.

Štvrtý zápas finálovej série je na programe vo štvrtok o 19.00 opäť na ľade Leva.

Lev prekonal vlastný divácky rekord, 3. finále videlo 16 435 divákov

V treťom finále play off KHL medzi Levom Prahom a Metallurgom Magnitogorsk (3:2) sa podarilo domácim organizátorom vytvoriť nový rekord súťaže v návštevnosti. Stretnutie sledovalo v O2 aréne 16.435 divákov.

Pražskému klubu sa tak podarilo prekonať doterajší vlastný rekord, keď sa na duel medzi Levom a Dinamom Moskva z 9. októbra 2012 prišlo pozrieť 16.304 fanúšikov. Lev pripravil navyše pre všetkých návštevníkov utorňajšieho duelu darček v podobe trička z finálovej edície play off.


Finále play off KHL - 3. zápas

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 2. Sekáč, 51. Azevedo, 60. Azevedo - 39. Mozjakin, 59. Pare

/stav série: 2:1/