Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia KHL

Lev Praha vypredáva káder, po kapitánovi Novotnom odchádzajú ďalší

Jiří Novotný Foto: TASR

Zástupcovia Leva absolvovali v pondelok rokovania v Moskve s vedením súťaže o jeho ďalšej budúcnosti.

Praha 1. júla (TASR) - Českého účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha opustil kapitán Jiří Novotný. Klub ho vzhľadom na nejasnú budúcnosť v nadnárodnej súťaži uvoľnil spod zmluvy a podľa portálu rsport.ru je blízko k dohode s Lokomotivom Jaroslavľ. Za finančnú kompenzáciu odišiel v utorok do AK Bars Kazaň aj Justin Azevedo a ruský klub získal práva aj na útočníka Jiřího Sekáča.

"Mali sme s Jiřím Novotným dohodu, že v prípade zaujímavej ponuky mu po dvoch sezónach nebudeme brániť v odchode. Jiří odohral skvelý minulý ročník, pre náš klub odviedol veľa práce, a preto sme teraz súhlasili s jeho odchodom. Prajeme mu veľa šťastia na novom pôsobisku," uviedol v tlačovej správe športový riaditeľ klubu Rašid Chabibulin.

Kanaďan s portugalskými koreňmi Azevedo patril k oporám tímu trénera Kariho Jalonena v uplynulej sezóne. V play off ho zdobila najmä výborná strelecká fazóna, ktorú korunoval 13 gólmi v 22 zápasoch a pridal k nim aj 7 asistencií. Lev sa aj vďaka jeho produktivite prebojoval až do finále play off, v ktorom podľahol Metallurgu Magnitogorsk 3:4 na zápasy.

Dobrú sezónu má za sebou aj Sekáč, ktorému účasť v bojoch o Gagarinov pohár vyniesla následne aj miestenku na svetový šampionát v Minsku. V drese českej reprezentácie odohral desať stretnutí (2+0) a obsadil s ňou konečnú štvrtú priečku.

Zástupcovia Leva absolvovali v pondelok rokovania v Moskve s vedením súťaže o jeho ďalšej budúcnosti, no definitívny ortieľ zatiaľ nie je známy. Minulý týždeň akcionári priznali finančné problémy a pripustili koniec účinkovania klubu v KHL.