Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Lev Praha dostal pokutu 110.000 Kč za nevhodné správanie fanúšikov

Ilustračné foto FOTO TASR/Pavel Neubauer

Vedenie KHL vyčítalo Levu pískanie počas znenia ruskej hymny či hádzanie predmetov na hráčov.

Praha 27. apríla (TASR) - Vedenie Kontinetálnej hokejovej ligy (KHL) uložilo finalistovi bojov o Gagarinov pohár Levu Praha pokutu vo výške 110.000 českých korún. Dôvodom finančnej sankcie bolo nevhodné správanie sa domácich fanúšikov v O2 aréne počas 4. duelu proti Metallurgu Magnitogorsk.

Vedenie KHL vyčítalo Levu pískanie počas znenia ruskej hymny či hádzanie predmetov na hráčov Metallurgu pri vyhrotených momentoch na ľade. O slovo sa preto prihlásili hráči pražského klubu, ktorí vyzvali divákov vo videonahrávke na oficiálnom webe k rešpektu: "Chceme sa vám poďakovať za atmosféru, ktorú vytvárate počas finálových zápasov. Zároveň vás chceme požiadať, aby ste rešpektovali súpera, jeho krajinu a zdržali sa niektorých nezmyselných vulgarizmov. Veľmi nás nabudí, ak vás budeme počuť naopak spievať nahlas českú hymnu," uviedli kapitán Jiří Novotný a útočník Ondřej Němec.

Lev má po piatich finálových dueloch nôž na krku. V sérii s Magnitogorskom prehráva 2:3 na zápasy a v pondelňajšom šiestom stretnutí v O2 aréne musí zvíťaziť, ak chce pomýšľať na návrat série do Ruska a zisk Gagarinovho pohára.