Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Brankár Laco bude v Donbasse Doneck chytať ďalšie dva roky

Brankár Donbassu Doneck Ján Laco Foto: TASR/Michal Svítok

O Lacove služby sa nezáväzne zaujímali aj iné kluby KHL, okrem Donbassu však žiadna iná konkrétna ponuka neprišla.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Laco zostáva aj v budúcej sezóne hráčom Donbassu Doneck. Strieborný medailista z MS 2012 a účastník ZOH 2014 v Soči sa v utorok dohodol s vedením ukrajinského účastníka KHL na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky.

"Dohodli sme sa práve dnes na predĺžení spolupráce. V Donecku mi vyhovuje veľa vecí, či už mesto alebo organizácia. Som tam spokojný a som rád, že sme sa dohodli," povedal 32-ročný brankár počas utorkového zrazu reprezentácie v Bratislave.

O Lacove služby sa nezáväzne zaujímali aj iné kluby KHL, okrem Donbassu však žiadna iná konkrétna ponuka neprišla. Aktuálnu napätú politickú situáciu v Donecku sleduje, ale verí, že nebude mať žiadny vplyv na chod klubu: "Verím, že do júlového štartu prípravy sa všetko vyrieši a že v klube bude všetko v poriadku."

Laco v tejto sezóne pomohol Donbassu k postupu do semifinále Západnej konferencie KHL. V 14-tich štartoch v základnej časti dosiahol vynikajúcu úspešnosť zásahov 94,2 percenta, v ôsmich dueloch play off ju stlačil na 93,4.