Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Jokerit lanári veterána Selänneho, ponúka mu rekordný plat

Teemu Selänne Foto: TASR/AP

Ruský majiteľ tímu z metropoly Fínska Roman Rotenberg pre Ilta Sanomat uviedol, že je pripravený počkať na rozhodnutie skúseného krídelníka, aj keby to malo trvať dlhší čas.

Helsinki 7. augusta (TASR) - Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki zvýšil svoje úsilie o získanie legendárneho fínskeho útočníka Teemu Selänneho. Podľa denníka Ilta Sanomat je klub pripravený zaplatiť 44-ročnému veteránovi 7,5 milióna eur za sezónu.

Jokerit ponúka i alternatívu, že by Selänne mohol odohrať v KHL iba domáce zápasy s platom o polovicu nižším. Ruský majiteľ tímu z metropoly Fínska Roman Rotenberg pre Ilta Sanomat uviedol, že je pripravený počkať na rozhodnutie skúseného krídelníka, aj keby to malo trvať dlhší čas.

Helsinský klub sa snaží angažovať Selänneho odvtedy, čo "fínsky blesk" v máji po 21 rokoch ukončil svoju úspešnú kariéru v NHL. Šesťnásobný účastník olympijských hier a víťaz Stanleyho pohára z roku 2007 odohral v zámorskej profilige 21 sezón a v 1451 zápasoch v základnej časti nazbieral 1457 bodov. V play off odohral 130 duelov s bilanciou 44+44. V nováčikovskej sezóne strelil za Winnipeg Jets doteraz rekordných 76 gólov a zaznamenal 132 kanadských bodov, najviac radosti však zažil v drese Anaheimu.