Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Zlaté Moravce chcú vybudovať vodozádržné opatrenia na ZŠ Robotnícka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zámerom projektu je zabezpečiť zlepšenie odvodu zrážkovej vody a skvalitnenie prostredia školy výmenou nepriepustných povrchov za priepustné.

Zlaté Moravce 14. mája (TASR) - Mesto Zlaté Moravce chce vybudovať nové vodozádržné opatrenia na Základnej škole Robotnícka. Na realizáciu projektu plánuje získať dotáciu z výzvy Ministerstva životného prostredia SR vo výške 310.326 eur. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválili mestskí poslanci. Celkové oprávnené výdavky projektu sú totožné s výškou požadovanej dotácie, mesto by na realizáciu projektu nedoplácalo nič zo svojho vlastného rozpočtu, informovala radnica.

Zámerom projektu je zabezpečiť zlepšenie odvodu zrážkovej vody a skvalitnenie prostredia školy výmenou nepriepustných povrchov za priepustné. Chodníky pre peších, obslužná komunikácia a spevnená vedľajšia plocha budú riešené osadením dlažby so vsakovacou schopnosťou.

Zrážkové vody odtekajúce zo strechy školy budú odvedené systémom dažďovej kanalizácie do retenčnej nádrže a využívané budú na polievanie okolitých zelených plôch v areáli školy a novovytvorenej dažďovej záhrady, informoval magistrát. Medzi oprávnené výdavky patrí aj vypracovanie projektovej dokumentácie a stavebný dozor.