Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Vychádza román Mäso - Vtedy na východe z pera Arpáda Soltésza

Ilustračná snímka Foto: Dominika Zúborová

Čitateľa nový román prenesie do deväťdesiatych rokov na východe Slovenska. Autor vo svojej románovej prvotine využíva svoje skúsenosti zo začiatku novinárskej kariéry.

Bratislava 2. októbra (TASR/Teraz.sk) – Román s názvom Mäso – Vtedy na východe z pera investigatívneho novinára Arpáda Soltésza prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Čitateľa prenesie do deväťdesiatych rokov na východe Slovenska. Autor vo svojej románovej prvotine využíva svoje skúsenosti zo začiatku novinárskej kariéry.

Publicista a bloger Juraj Kuric o Soltészovi v recenzii na jeho knihu napísal: "Žurnalista Soltész patril od začiatku do loveckej skupiny novinárov, ktorí boli ochotní viesť súboje s establišmentom a organizovaným zločinom, pričom v 90. rokoch 20. storočia sa dalo len s veľkou námahou vnímať tieto dve mocenské štruktúry oddelene. Tí novinári, ktorí na to upozorňovali, dostávali kopance z každej strany, mnohí aj doslovne."

Arpád Soltész (1969) po skončení strednej školy emigroval, vrátil po roku 1989. Po návrate študoval tlmočníctvo a prekladateľstvo, našiel si prácu v novinách a štúdium nedokončil. Začínal v lokálnych a regionálnych novinách v Košiciach (Košický večer, Korzo, Korzár), kde sa už začal zaoberať aj zločinom, tajnými službami, privatizérmi, tunelármi, politikmi a ich vzájomnými väzbami. Od konca 90. rokov pracoval ako investigatívny reportér pre viaceré celoslovenské denníky a týždenníky (Plus 7 dní, Moment, Pravda, Národná obroda, Live!). Potom odišiel do Bratislavy, v TV JOJ začínal v publicistickej relácii Črepiny, po jej zániku sa začal profilovať ako komentátor a glosátor. V nej pôsobí dodnes ako politický komentátor spravodajského portálu JOJ noviny.sk. Žije v Bratislave.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Lucia Čarná.