Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Po tínedžerovi, ktorý okradol predavača citronády, pátrajú pomocou DNA

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Deväťročný chlapec, ktorý predával citronádu v meste Monroe, povedal, že tínedžer v maskáčovej čiapke a čiernom tričku na neho namieril pištoľ a vzal mu peniaze.

Monroe 7. augusta (TASR) - Polícia v americkom štáte Severná Karolína pátrala v pondelok po tínedžerovi, ktorý prepadol mladšieho chlapca predávajúceho pri ceste citronádu a vzal mu pokladničku so 17 dolármi. K dolapeniu páchateľa tohto činu majú prispieť záznamy z bezpečnostných kamier, ale aj možné odtlačky prstov či stopy DNA, informovala tlačová agentúra AP.

Deväťročný chlapec, ktorý predával citronádu v meste Monroe, povedal, že tínedžer v maskáčovej čiapke a čiernom tričku na neho namieril pištoľ a vzal mu peniaze. Podľa Tonyho Underwooda, hovorcu okresného šerifa, neskôr našli v blízkom lese nielen čiapku a zbraň, ale aj kovovú pokladničku. Z tej sa vyšetrovatelia pokúsia odobrať odtlačky prstov a stopy DNA.

Suseda okradnutého chlapca Kelly Smithová povedala, že si všimla chlapcov stánok s tzv. organickou citronádou na kruhovom objazde, keď išla odviezť dcéru na hodinu bojového umenia taekwondo. Po ceste späť chcela podporiť jeho "podnikanie", na mieste stánku však videla už len pol tucta policajných vozidiel.

"Je to srdcervúce. Ten malý chlapec už nikdy nebude ako predtým," konštatovala Smithová. Vyslovila podozrenie, že lupič pochádza z danej štvrte, lebo nablízku nie sú žiadne obchody ani nič podobné.

Ďalší miestny obyvateľ James Castellano povedal, že si kúpil od chlapca nápoj ešte v sobotu ráno (miestneho času), pričom si od neho vzal i vizitku. Mladý podnikateľ na nej uvádza, že je "prevádzkar stánku s organickou citronádou, návrhár, vodič psov na prechádzky, opatrovateľ plazov, kosič trávnikov a profesionálny nosič prsteňov".